Nákladní vlak poškodil trať mezi Kolínem a Kutnou Horou, vykolejené vozy jely čtyři kilometry

Po čtyřech hodinách byl obnoven provoz po jedné koleji.

(aktualizováno 6:20) K vykolejení nákladního vlaku slovenské společnosti Lokorail došlo ve čtvrtek v  19.22 mezi Kolínem a Kutnou Horou u Hlízova. Při mimořádné události vlak poškodil trakční vedení a výhybky. Provoz na trati byl zastaven čtyři hodiny, před půlnocí byl obnoven provoz po jedné koleji.

Šlo o nákladní expres s vozy na přepravu aut, který jel prázdný.  Došlo k vykolejení celkem dvou vozů nikdo nebyl zraněn. „Zahajujeme vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ řekl Jan Kučera, generální inspektor Drážní inspekce. Podle něj je škoda na trati odhadována na 1,15 milionu korun, na vozech na 473 tisíc korun. Vozy jely vykolejené zhruba čtyři kilometry.

Díky otevření koridoru mezi Českou Třebovou a Brnem nehoda nezpůsobila takové komplikace v provozu, jaké by nastaly ještě loni v prosinci, kdy musely všechny vlaky z Prahy do Brna přes Kutnou Horu. České dráhy oznámily, že vlaky linky Ex3 pojedou přes Českou Třebovou, linka R9 z Prahy do Brna přes Havlíčkův Brod bude v úseku Kolín – Čáslav nahrazena autobusy. RegioJetu na trati uvízl vlak RJ 1050 v Golčově Jeníkově. Vrátil  se do Brna a jel do Prahy přes Českou Třebovou. Všechny ostatní vlaky jsou vedeny odklonem přes Českou Třebovou.

Vykolejení nákladního vlaku mezi Kolínem a Kutnou Horou u Hlízova. Foto: Správa železnicVykolejení nákladního vlaku mezi Kolínem a Kutnou Horou u Hlízova. Foto: Správa železnicVykolejení nákladního vlaku mezi Kolínem a Kutnou Horou u Hlízova. Foto: Správa železnicVykolejení nákladního vlaku mezi Kolínem a Kutnou Horou u Hlízova. Foto: Správa železnicVykolejení nákladního vlaku u Kutné Hory. Foto: čtenář Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku u Kutné Hory. Foto: čtenář Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku u Kutné Hory. Foto: čtenář Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku u Kutné Hory. Foto: čtenář Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku mezi Kolínem a Kutnou Horou. Foto: Drážní inspekceVykolejení nákladního vlaku mezi Kolínem a Kutnou Horou. Foto: Drážní inspekceVykolejení nákladního vlaku mezi Kolínem a Kutnou Horou. Foto: Drážní inspekceVykolejení nákladního vlaku mezi Kolínem a Kutnou Horou. Foto: Drážní inspekce
Tagy Lokorail Trať 230 Kolín - Havlíčkův Brod vykolejení nákladního vlaku
100 komentářů