Startuje linka z Pardubic na Lipno. Jízdenky bude prodávat i FlixBus

Autobusy společnosti Enjoy Europe. Pramen: Enjoy Europe/FlixBusAutobusy společnosti Enjoy Europe. Pramen: Enjoy Europe/FlixBus

Startuje nová autobusová linka z Prahy přes Hradec a Prahu na Lipno.

Do projektu agentury Enjoy Europe, která dneškem spouští přímou autobusovou linku z Pardubic na Lipno, se zapojil i FlixBus. Jízdenky na linku jsou k sehnání i v jeho prodejní síti. „FlixBus díky tomu rozšíří nabídku vnitrostátních spojů a zastávek a svým zákazníkům nabídne další kombinace cestování po Česku,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Linka z Pardubic přes Hradec Králové, Prahu, České Budějovice a Český Krumlov do Lipna nad Vltavou je vůbec první pravidelnou linkou cestovní agentury Enjoy Europe. Firma ji bude provozovat na komerčním základě. Ceny se pohybují mezi 380 a 450 korunami za plnocenou jízdenku.

„S cestovní agenturou Enjoy Europe spolupracujeme v oblasti prodeje jízdenek již od roku 2019. Skrze zavedení nové vnitrostátní linky můžeme spolupráci rozšířit. Věříme, že díky rozšířené nabídce oslovíme nové zákazníky ve východních Čechách a stávajícím zákazníkům, tak přineseme nové možnosti cestování po Česku,“ uvedl manažer společnosti FlixBus pro rozvoj podnikání Zdeněk Tesárek.

Autobusy budou novou linku obsluhovat od pátku do neděle a ve státní svátky. Z Pardubic autobus vyjede z autobusového nádraží v 5:44 a v Hradci Králové zastaví v 6:08. V Praze zastaví na Černém Mostě v 7:24 a na zastávce Roztyly v 7:58, dále pokračuje přes střední Čechy, České Budějovice a Český Krumlov. U vodní nádrže Lipno staví v Černé v Pošumaví, ve Frymburku a na konečnou do Lipna nad Vltavou přijede v 11:20 hodin. V opačném směru bude odjíždět v 12:30 v pátek a v 15:10 o víkendech.

„Jde o komerční linku, kterou chceme oslovit zejména tuzemské turisty a nabídnout jim jednoduché přímé spojení napříč regiony. Nejvíc by samozřejmě měla táhnout Šumava,“ sdělil jednatel Enjoy Europe Jan Veselý. Ten byl jedním z organizátorů květnové hromadné jízdy Prahou, kterou zájezdoví dopravci uspořádali, aby podpořili své požadavky vůči vládě. Zájezdoví dopravci žádají pomoc kvůli téměř absolutnímu výpadku příjmů během virové krize. Provoz na nové lince bude zajištěn právě zájezdovými autobusy (Mercedes-Benz Tourismo).

FlixBusu doposud přímé spojení mezi Pardubicemi a Prahou chybělo. Z Prahy do jižních Čech jezdí zelené autobusy jednou denně v rámci vnitrostátní linky do Českého Krumlova, v regionu dále staví několik mezinárodních linek FlixBusu. Přes Šumavu vede například mezinárodní spoj z Vratislavi do Salcburku, který jezdí denně a staví v Horní Vltavici.

Tagy Enjoy Europe FlixBus Lipno pardubice
29 komentářů