Do nových vládních opatření startuje nová autobusová mezikrajská linka z Hradce Králové do Brna

Autobus Mercedes-Benz společnosti Enjoy Europe. Foto: Enjoy EuropeAutobus Mercedes-Benz společnosti Enjoy Europe. Foto: Enjoy Europe

V pondělí startují i dvě nové linky United Buses: ze Strakonic do Brna a z Českých Budějovic do Prahy.

Společnost Enjoy Europe je dalším dopravcem, který v dobách omezení mobility startuje novou vnitrostátní autobusovou linku. Od 1. března spouští novou linku z Hradce Králové do Brna. Nový spoj bude jezdit každý den a doplní stávající spojení z Pardubic na Lipno.

Nová linka pojede přes Pardubice a Ždár nad Sázavou, jízdenky prodává přes své stránky nebo IDOS. Trasu překoná za 3 hodiny, jízdenka vyjde na 190 korun. Až začnou omezení na železničním koridoru mezi Ústím nad Orlicí a Chocní a dálkové vlaky z Prahy do Brna budou jezdit přes Havlíčkův Brod, může jít o zajímavou alternativu. Cestující z Pardubic a Hradce Králové budou muset jezdit přes Kolín nebo Chotěboř a cesta bude trvat déle.

Jízdní řád počítá s odjezdem v 8:20 z Hradce Králové v pracovní dny, zpět ve 14:50 z Brna. V pátek a neděli bude provoz posílen o autobus začínající dopoledne/odpoledne v Brně a vracející se večer. „Provoz na lince bude zajištěn autobusy Mercedes-Benz Tourismo, popřípadě Mercedes-Benz Intouro,“ řekl jednatel firmy Jan Veselý.

V pátek odstartovala v Česku nová autobusová linka Data Autotrans z Prahy do Blšan, United Buses v pondělí začínají s linkou Strakonice – Brno a České Budějovice – Praha. Od pátku pak také s linkou Dačice – Praha.

Tagy Enjoy Europe Hradec Králové - Brno Top
31 komentářů