Z Pardubic přes Hradec na Lipno. Přímá autobusová linka odstartuje v srpnu

Autobus Mercedes Benz firmy Skript. Pramen: Skript s.r.o.Autobus Mercedes Benz firmy Skript. Pramen: Skript s.r.o.

Tuzemskou síť veřejné dopravy v srpnu obohatí nová komerční autobusová linka. Zavede ji společnost Enjoy Europe s partnerským dopravcem Skript

Tuzemskou síť veřejné dopravy v srpnu obohatí nová komerční autobusová linka. Zavede ji společnost Enjoy Europe s partnerským dopravcem Skript 1. srpna pod číslem 650200. Linka povede z Pardubic přes Hradec Králové, Prahu a Český Krumlov do Lipna nad Vltavou.

Jde o první vnitrostátní linku cestovní agentury Enjoy Europe, která podle obchodního rejstříku patří podnikatelce jménem Yu-Han Wang původem z Tchaj-wanu. V jízdním řádu Idos je linka psána zatím na pátky, víkendy a státní svátky, autobus vyjede z nádraží v Pardubicích v 5:44 a na Lipně u lanovky bude v 11:20.

Základní cena je podle Idosu 420 korun. Provoz na lince bude zajištěn zájezdovými autobusy Mercedes-Benz Tourismo. V plánu je podle firmy celoroční provoz. Jízdenky lze koupit v e-shopu na stránkách firmy, který zajišťuje Bileto, v pokladnách AMSBus i u řidiče.

K 1. září hodlá společnost navíc spustit i druhou linku 610003 Hradec Králové – Humpolec – Tábor – České Budějovice. Ke stejnému datu prý dojde i k rozšíření provozu na lince 650200.

„Tvorba jízdních řádů obou linek byla složitá. Jedná se o linky čistě na komerční bázi. Z tohoto důvodu jsme museli do jízdních řádů promítnout podmínky jednotlivých licencí, tedy omezení možnosti přepravy v úsecích a časech daných jednotlivými krajskými úřady. Proto je například u linky 650200 zakázána přeprava na spoji 12 mezi Černou v Pošumaví a Českým Krumlovem,“ uvedl jednatel Enjoy Europe Jan Veselý.

 

Tagy autobusová doprava Enjoy Europe
33 komentářů