Správa železnic opravila nádražní budovu v Semilech, chystá se propojení s autobusy

Nádraží Semily po opravě. Pramen: Správa železnicNádraží Semily po opravě. Pramen: Správa železnic

Správa železnic se dnes pochlubila dokončením opravy nádražní budovy v Semilech. „Zrekonstruovali jsme celou budovu, včetně tří bytů uvnitř, a

Správa železnic se dnes pochlubila dokončením opravy nádražní budovy v Semilech. „Zrekonstruovali jsme celou budovu, včetně tří bytů uvnitř, a také bezprostřední okolí. K dispozici Vám budou nové odbavovací prostory, nové veřejné toalety, samozřejmostí je orientační a informační systém,“ uvedla SŽ na facebooku.

Tím by ale úpravy semilského nádraží neměly skončit. Správa železnic připravuje i rekonstrukci nástupišť za zhruba 150 milionů korun, čehož chce využít město a propojit železnici s autobusy. Autobusové nádraží by mělo vyrůst hned u vlakového. Náklady na jeho vybudování se odhadují na 35 až 40 milionů korun.

Nádraží Semily po opravě. Pramen: Správa železnicNádraží Semily po opravě. Pramen: Správa železnicNádraží Semily před opravou. Pramen: Správa železnicNádraží Semily před opravou. Pramen: Správa železnic

„Musíme přesunout autobusové nádraží, které je už 20 let v dočasných podmínkách na průtahu městem. Máme šanci vyřešit obě věci – vybudovat průtah i autobusové nádraží,“ řekla v listopadu starostka města Lena Mlejnková. Jako zázemí pro vlakovou i autobusovou dopravu bude podle Mlejnkové sloužit právě zrekonstruovaná nádražní budova.

Správa železnic se chce letos pustit do rekonstrukcí výpravních budov například i v Písku, Táboře, Plzni, Berouně nebo Českých Budějovicích.

Tagy nádraží Semily Správa železnic
32 komentářů