Soutěž na nové autobusy pro Hradec Králové vyhrál Zliner, dodá až 31 vozidel Iveco

Nové autobusy Iveco Urbanway. Foto: Dopravní podnik města Hradce KrálovéNové autobusy Iveco Urbanway. Foto: Dopravní podnik města Hradce Králové

Smlouva je rámcová, nestanovuje povinnost odebrat všechny autobusy.

Společnost Zliner jako dealer společnosti Iveco Bus vyhrála soutěž na dodávku až 31 nových dieselových a hybridních autobusů pro Hradec Králové. Vyplývá to z informací v registru smluv a na profilu zadavatele. Do soutěže podal nabídku jako jediný.

Jde o rámcovou smlouvu Dopravného podniku města Hradce Králové (DPMHK), která bude platit do konce roku 2025. Podle smlouvy půjde o dodávku autobusů typu Urbanway. Zliner nabídl dieselový dvanáctimetrový Urbanway za cenu 6,784 milionů korun, hybridní za 7,4 milionů korun, osmnáctimetrový kloubový hybrid za 10,15 milionů korun.

Podle smlouvy koupí maximálně jedenáct dieselových dvounápravových autobusů, čtyři hybridní krátké a šestnáct kloubových hybridních autobusů. Všechny se vyrábí ve francouzském Annonay. Aktuálně má dopravní podnik v provozu 23 autobusů Iveco Urbanway. Letos na jaře testoval i jeho hybridní verzi.

Hradec Králové shání nové autobusy za čtvrt miliardy, poprvé i hybridy

 

Jde o modernizaci vozidlového parku, vyřadíme nejstarší naftové autobusy,“ uvedl v září generální ředitel DPMHK Zdeněk Abraham. Nasazení hybridních autobusů plánuje dopravce na roky 2024 a 2025.

Dopravce chce všechny tři typy autobusů od jednoho výrobce kvůli úspoře za diagnostiku a náhradní díly. Vozidla budou mít standardní výbavu pro moderní MHD včetně kamerového systému či klimatizace. Autobusy budou vybaveny systémem pro sledování obsazenosti. Nová vozidla mají nahradit především autobusy z první dekády tohoto tisíciletí. U kloubových autobusů půjde zejména o Irisbus Citelis.

Tagy Dopravní podnik města Hradce Králové DPMHK Iveco Urbanway
11 komentářů