Předními dveřmi jen večer. Hradec Králové zjednodušil nástup do vozidel MHD

Nové autobusy Iveco Urbanway pro Hradec Králové. Pramen: DPMHKNové autobusy Iveco Urbanway pro Hradec Králové. Pramen: DPMHK

Ve městě dnešním dnem zdražila MHD, nejvíce základní jízdné.

Dopravní podnik města Hradce Králové dnešním dnem nejen zdražil používání městské hromadné dopravy, ale také zjednodušil části cestujících odbavení.

Dnešním dnem skončila povinnost nastupovat předními dveřmi o víkendech a svátcích a také téměř celý den v okolních obcích, kam vozidla MHD zajíždějí (tzv. dopravně připojené obce).

O novince informoval dopravce na svých stránkách. MHD zajíždí ještě do obcí Běleč nad Orlicí, Divec, Lochenice, Stěžery, Vysoká nad Labem a Předměřice nad Labem. Pro cestující v těchto obcích platí nyní stejná pravidla nástupu všemi dveřmi s výjimkou času od 19 do 4 hodin každý den. Dopravní podnik si od opatření slibuje zjednodušení a zrychlení přepravy.

Nástup předními dveřmi, při němž řidič kontroluje platnost jízdního dokladu, začal podnik zavádět postupně od roku 1997 jako opatření proti černým pasažérům. Nejprve byl nástup předními dveřmi povinný na noční lince nula a celodenně na linkách ve druhém tarifním pásmu, které vedou do okolních obcí. Od roku 1998 se povinnost rozšířila v celé síti na dobu od 19:00 do 04:00 a o rok později celodenně na víkendy a svátky.

Hlavní změnou v královéhradecké MHD je nový ceník, který dnešním dnem začal platit. Přinesl výrazné zdražení hlavně u jednotlivého jízdného.

Hradec Králové výrazně zdraží MHD. Nejlevnější jízdenka bude místo 14 stát 25 Kč

Tagy Dopravní podnik města Hradce Králové DPMHK Hradec Králové nástup předními dveřmi
11 komentářů