Ryanair ruší na zimu část letů. Viní z toho Boeing a jeho zpoždění s novými letadly

Boeing 737-800 letecké společnosti Ryanair po příletu do Pardubic. Foto: Letiště PardubiceBoeing 737-800 letecké společnosti Ryanair po příletu do Pardubic. Foto: Letiště Pardubice

Dopravce chce mít příští rok v provozu poprvé v historii přes 600 letadel.

Největší evropská letecká společnost Ryanair oznámila, že bude muset od října zrušit část plánovaných letů. Důvodem je podle dopravce zpoždění v dodávkách nových letadel od Boeingu.

Firma to oznámila v tiskové zprávě. Neupřesnila, o jak velkou redukci rozsahem počtu letů jde. Pouze uvedla, na kterých letištích sníží počet letadel. Půjde o základny na letištích v Charleroi, Dublinu, Bergamu, Neapoli, Pise, East Midlans, Portu a Kolíně nad Rýnem.

Ryanair očekával, že od října do prosince převezme od Boeingu 27 letadel, nakonec jich Boeing dodá jen 14. I když je přes zimu slabší provoz, část starších letadel bude na plánované údržbě.

„Upřímně se omlouváme našim cestujícím za všechny nepříjemnosti způsobené letošní zimu zpožděním dodávek,“ řekl šéf firmy Michael O’Leary. Ryanair podle něj úzce spolupracuje s Boeingem i s jeho dodavatelem Spirit na minimalizaci zpoždění dodávek. Pro příští letní letový řád Ryanair plánuje celkem 57 nových letadel od Boeingu. V příštím roce chce mít přes 600 letadel.

Tagy boeing Ryanair
3 komentáře