Ruské úřady zveřejnily nové video z tragické nehody Suchoje v Moskvě, kapitána vyšetřovatelé obvinili

Suchoj SuperJet 100 při nehodě 5. května 2019 v Moskvě. Foto: YouTubeSuchoj SuperJet 100 při nehodě 5. května 2019 v Moskvě. Foto: YouTube

Vyšetřovací výbor Ruské federace (obdoba českého státního zastupitelství) obvinil kapitána letadla Suchoj SuperJet 100-95B, které havarovalo loni v květnu v

Vyšetřovací výbor Ruské federace (obdoba českého státního zastupitelství) obvinil kapitána letadla Suchoj SuperJet 100-95B, které havarovalo loni v květnu v Moskvě. Při nehodě zahynulo 41 lidí. Vyšetřovatelé současně zveřejnili i zcela nové záběry z nehody.

Dokončení vyšetřování oznámil úřad na svých stránkách. Podle zprávy je kapitán Denis Evdokimov obviněn ze spáchání trestného činu porušení pravidel bezpečnosti leteckého provozu a usmrcení z nedbalosti.

Vyšetřovatelé odmítli obhajobu pilota, že za nehodou byla technická závada letadla. Vycházeli přitom především ze záznamů průběhu letu. Piloti tvrdili, že přístroje kompletně vyřadil blesk.

K nehodě došlo 5. května na letu SU1492 z Moskvy do Murmansku. Piloti krátce po startu vyhlásili stav nouze a vrátili se zpět na letiště. Zprávy o zraněných a mrtvých se od začátku velmi lišily, nejprve se ruská média tvářila, že zahynulo podstatně méně lidí.

Šokující jsou i záběry ze samotné evakuace, kdy se někteří lidé zdržovali tím, že si brali ještě příruční zavazadlo. Aeroflot uvedl, že evakuace trvala jen 55 sekund, zatímco norma je 90 vteřin. Ruský letecký konstruktér Vadim Lukaševič v únoru uvedl, že evakuační skluzy u Suchoje nefungují tak, jak mají.

Předběžná zpráva zveřejněná loni v červnu uvádí, že letadlo skutečně zasáhl blesk, ten vyřadil ale jen autopilota. Podle vyšetřovatelů letadlo po zásahu bleskem klesalo na přistání příliš rychle. Zpráva ale ještě nedávala pilotům žádnou vinu. Stroj začal hoře poté, co před přistáním kvůli vysoké rychlosti třikrát udeřil o plochu ranveje.

Tagy Aeroflot SU1492 Suchoj SuperJet 100
31 komentářů