ŘSD otevřelo nový úsek D7 u Chlumčan, po mostě se jezdí v polovičním profilu

Na D7 u Chlumčan se jezdí zatím s omezením. Pramen: ŘSDNa D7 u Chlumčan se jezdí zatím s omezením. Pramen: ŘSD

Stavba bude kompletně dokončena včetně mimoúrovňové křižovatky Louny-východ nejpozději v srpnu příštího roku.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes slavnostně zprovoznilo 4,5 kilometru dlouhý úsek dálnice D7 u Chlumčan, který se staví od loňského února. Stalo se tak i přesto, že stavba není ještě zcela hotova. Po estakádě u Chlumčanského mlýna se bude dočasně jezdit pouze v polovičním profilu v režimu 1+1. Zároveň došlo k uzavírce sjezdu na Louny-východ na silnici I/7 (směr Chomutov).

„Stavba bude kompletně dokončena včetně mimoúrovňové křižovatky Louny-východ nejpozději v srpnu příštího roku,“ uvedl šéf ŘSD Radek Mátl. Srpen 2024 byl původně termín otevření celého úseku, ŘSD se ale se stavební firmou Metrostav Infrastructure dohodla na částečném zprovoznění ještě letos.

Projekt spočívá především v přestavbě dnešní dvoupruhové silnice I. třídy (I/7) na čtyřpruhovou dálnici v posunuté stopě. Proto jej ŘSD také označuje jako „D7 Chlumčany, zkapacitnění“. Úsek na východě navazuje na úsek u Sulce, který byl uveden do provozu v roce 2009, na západě se pak napojuje na dálniční obchvat Loun, který byl zprovozněn letos v září.

Původní silnice u Chlumčan bude zachována jako obslužná komunikace II. třídy. Budování chomutovské dálnice D7 se má završit v roce 2028 pětikilometrovým úsekem kolem Postoloprt.

 

Na D7 u Chlumčan se jezdí zatím s omezením. Pramen: ŘSDNa D7 u Chlumčan se jezdí zatím s omezením. Pramen: ŘSDD7, Chlumčany. Pramen: ŘSDD7, obchvat Chlumčan na vizualizaci. Pramen: ŘSDStavba na D7 "Chlumčany, zkapacitnění." Pramen ŘSD
Tagy Chlumčany obchvat D7 ŘSD
18 komentářů