Nový úsek D7 u Chlumčan se otevře ještě letos, na mostě v polovičním profilu

Stavba D7 Chlumčany, zkapacitnění (duben 2023). Pramen: ŘSDStavba D7 Chlumčany, zkapacitnění (duben 2023). Pramen: ŘSD

Úsek se na západě napojí na právě budovaný dálniční obchvat Loun. Ten by měl být v plném profilu hotov rovněž letos. 

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) aktuálně rozšířilo letošní chudý seznam dálničních otvíraček o jednu položku. Motoristy ještě letos vpustí na nový 4,5 kilometru dlouhý úsek dálnice D7 u Chlumčan, který se staví od loňského února. Dojde k tomu zřejmě koncem roku.

Původně se měl nový úsek otevírat až příští rok v srpnu, šéf ŘSD Radek Mátl ale oznámil, že po dohodě se zhotovitelem (Metrostav Infrastructure) k tomu dojde už letos. Jediný zádrhel se týká mostu u Chlumčanského mlýna (přes Smolnický potok), který bude zpočátku sloužit jen v polovičním profilu.

Projekt spočívá především v přestavbě dnešní dvoupruhové silnice I. třídy (I/7) na čtyřpruhovou dálnici v posunuté stopě. Proto jej ŘSD také označuje jako „D7 Chlumčany, zkapacitnění“. Úsek na východě navazuje na úsek u Sulce, který byl uveden do provozu v roce 2009, na západě se pak napojí na právě budovaný dálniční obchvat Loun. Ten by měl být v plném profilu hotov rovněž letos.

Původní silnice u Chlumčan bude zachována jako obslužná komunikace II. třídy.

Budování chomutovské dálnice D7 se má završit v roce 2028 pětikilometrovým úsekem kolem Postoloprt.

Stavba D7 Chlumčany, zkapacitnění (duben 2023). Pramen: ŘSDStavba D7 Chlumčany, zkapacitnění (duben 2023). Pramen: ŘSDStavba D7 Chlumčany, zkapacitnění (duben 2023). Pramen: ŘSD
Tagy Chlumčany obchvat D7 ŘSD
23 komentářů