RegioJet zdražil dálkové vlaky o 15 %, čeká na reakci konkurence

Lokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v barvách RegioJetu. Foto: RegioJetLokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v barvách RegioJetu. Foto: RegioJet

Autobusy čeká v příštích dnech zdražení o desetinu.

Společnost RegioJet od dnešního dne plošně zdražila jízdenky u svých komerčních dálkových spojů o 15 %. Zvýšení cen se netýká rychlíkových linek Brno – Bohumín a Kolín – Ústí nad Labem, které provozuje v objednávce ministerstva dopravy. Dražší má být i cestování autobusy.

Měníme ceny, abychom pokryli dvojnásobné zdražení trakční elektřiny a zvyšování mezd. Nezdražovali jsme tři roky,“ uvedl majitel RegioJetu Radim Jančura.

Podle údajů v rezervačním systému stojí po zvýšení cen nejlevnější jízdenka z Prahy do Brna nyní 189 Kč, z Prahy do Ostravy od 269 Kč. V některé dny se zvýšenou poptávkou už ale nelze mezi Prahou a Ostravou koupit jízdenku u RegioJetu levnější než za 394 Kč.

Zda bude zdražení trvalé, není podle Jančury zatím jasné. „Uvidíme, jaká bude reakce konkurence. Za dva týdny dopady zdražení vyhodnotím,“ dodal.

Podobný krok chystá RegioJet i u komerčních autobusových linek. Během příštích dnů zdraží jízdenky v průměru o desetinu.

Tagy RegioJet
186 komentářů