RegioJet objednal dalších 12 lokomotiv TRAXX MS3

Lokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v barvách RegioJetu. Foto: RegioJetLokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v barvách RegioJetu. Foto: RegioJet

Lokomotivy budou mít maximální rychlost 160 km/h s možností úpravy na 200 km/h.

RegioJet plánuje další expanzi s novými lokomotivami. U společnosti Alstom, která převzala výrobce Bombardier Transportation, objednal největší český soukromý železniční dopravce dalších dvanáct vícesystémových lokomotiv TRAXX MS3. Dodané mají být do konce příštího roku.

O transakci informoval jako první server E15.cz, potvrdil ji ředitel Alstomu v Česku Dan Kurucz. „Všechny by měly být dodány do konce příštího roku,“ dodal Kurucz.

RegioJet využil rámcovou smlouvu s Alstomem uzavřenou v roce 2019. Dosud převzal patnáct lokomotiv, další tři jsou již ve výrobě. Na konci příštího roku by tak měl mít 30 lokomotiv této řady, k tomu ještě čtyři lokomotivy o generaci starší MS2.

Stávající lokomotivy jsou zatím stále ve zkušebním provozu, nemají všechna schválení požadovaná výrobcem, chybí například potvrzení pro ETCS v Rakousku. Nová série bude stejně jako předchozí schválena na 160 km/h, ale s opcí na možnou úpravu na 200 km/h. Nákup nových lokomotiv už dříve majitel RegioJetu vysvětloval snahou zbavit se pronájmů. Pořízení nových lokomotiv financuje z úvěru v eurech.

Tagy alstom RegioJet Traxx MS3
56 komentářů