RegioJet končí na trase Praha – Plzeň, poslední spoje vyjedou na konci května

Autobus RegioJetu Irizar i8. Pramen: RegioJetAutobus RegioJetu Irizar i8. Pramen: RegioJet

Na trase zůstane po odchodu RegioJetu FlixBus.

Společnost Student Agency, která provozuje autobusové linky pod značkou RegioJet, ukončí své působení na další vnitrostátní lince. Od 29. května přestane provozovat autobusy mezi Prahou a Plzní. Poslední autobus pojede v neděli 28. května.

Zrušení provozu linky vyplývá z rezervačního systému, potvrdila ho mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová. „Cestující se po covidu nevrátili v takovém počtu, aby se vyplatilo linku provozovat,“ vysvětlila.

Odchod RegioJetu není úplným překvapením. Firma, která dříve mezi oběma městy nabízela spojení ve špičce i po půlhodině, postupně zredukovala svůj provoz na tři spoje denně. Loni firma přestala jezdit mezi Prahou a Teplicemi.

Autobusové spojení mezi Prahou a Plzní prošlo redukcí po otevření Ejpovických tunelů a zahuštění provozu dálkových vlaků mezi oběma městy. Autobus má ale na trase stále své místo, zejména pro spojení na západní okraj Prahy. Vlak staví až na Smíchově a cesta po dálnici například na Zličín je tak výrazně rychlejší.

Jediným dopravcem na trase tak po odchodu RegioJetu zůstane FlixBus, který již nyní nabízí častější spojení než jeho konkurent.

Tagy Praha - Plzeň RegioJet student agency
77 komentářů