Praha – Plzeň, Praha – Děčín. Leo Express oznámil plány na nové linky s čínskými vlaky

Vizualizace jednotky Leo Express od CRRC. Foto: Leo ExpressVizualizace jednotky Leo Express od CRRC. Foto: Leo Express

Společnost Leo Express chce od prosince příštího roku vyjet na další dvě vnitrostátní linky. Nově má jezdit z Prahy do

Společnost Leo Express chce od prosince příštího roku vyjet na další dvě vnitrostátní linky. Nově má jezdit z Prahy do Děčína a Plzně, tedy na linkách, kde dosud jezdí pouze České dráhy v rámci objednávky ministerstva dopravy.

Vyplývá to z informací zveřejněných na úřední desce Úřadu pro přístup k dopravní infrastruktuře (ÚPDI). Podle textu je zřejmé, že na trasu chce nasadit nové jednotky od společnosti CRRC, mluví totiž o soupravě s kapacitou 310 míst. Stávající jednotky Stadler Flirt mají kapacitu 237 míst.

V případě linky do Plzně chce vypravit dopravce dva páry spojů denně, které budou zastavovat na Smíchově, v Berouně a Rokycanech. Podle předpokládané časové polohy vlaků bude vlak nocovat v Plzni: z Prahy má vlak jezdit v 11 a ve 21 hodin. Odjezd z Plzně není uveden, pouze příjezd do Prahy: 6:30 a 14:30.

Trať z Prahy do Plzně patří po zavedení konceptu Západních expresů a navýšení počtu spojů a následném zrychlení díky novým ejpovickým tunelům mezi úseky, který přibývají výrazně cestující. Současně ale stále České dráhy musí na trase bojovat s častými závadami na infrastruktuře mezi Prahou a Berounem.

Podobné jsou i plány pro vlaky Praha – Děčín. U nich počítá Leo Express se zastavováním v Holešovicích, Lovosicích a Ústí nad Labem. Z Prahy má vlak jezdit v 11 a ve 21 hodin, do Prahy má přijíždět v 6:40 a 14:40. Podle žádosti jde rovněž o nasazení čínských vlaků.

Leo Express je v oznamování plánů na nové trasy nejaktivnější, postupně za poslední rok oznámil nové linky na Ukrajinu a do Běloruska. V plánech je také linka do Berlína a Bratislavy, na ÚPDI oznámil i plán na jiné vnitrostátní linky.  . V plánu má i nové vnitrostátní linky. Oznámení o vstupu na trasu není nijak závazné. Firma nechtěla plány na nové trasy komentovat.

Tagy LEO Express Praha - Děčín Praha - Plzeň Top
88 komentářů