Rok a půl trvající oprava mostu v Hořicích na silnici I/35 finišuje, hotovo bude do konce října

Nový most na silnici I/35 v Hořicích. Foto: ŘSDNový most na silnici I/35 v Hořicích. Foto: ŘSD

Opravu objízdných tras po městě chystá ŘSD na příští rok.

Řidiče na vytížené silnici I/35 mezi Libercem a Hradcem Králové čeká do konce října v Hořicích návrat na původní trasu. Stavbaři dokončují stavbu nového mostu. Kvůli tomu musí řidiči jezdit objížďkou přes město.

Na mostě již probíhají dokončovací práce. „V polovině října čeká na mostaře pokládka nového živičného povrchu mostu a před samotným otevřením mostu proběhne jeho kontrolní zatěžovací zkouška,“ řekla Kristýna Korenčiková z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic.

Na jaře příštího roku zajistí Ředitelství silnic a dálnic komplexní opravu objízdných tras, které po dobu stavebních prací zajišťovaly tranzit dopravy. Týká se to primárně ulic Husova a Táboritská, dojde také k návratu křižovatky obou ulic do původního stavu. Součástí plánovaných oprav objízdných tras je i oprava železničního přejezdu v Husově ulici.
Stavební práce byly zahájeny v dubnu loňského roku.

V rámci rekonstrukce mostu byla zcela nahrazena původní nosná konstrukce včetně pilířů. Na levé straně mostu bude obyvatele Hořic před hlukem nově chránit 2,5 metru vysoká protihluková stěna. Vzhledem k plánované elektrifikaci přemostěné železniční tratě je most oproti původní stavbě také o zhruba 1 metr vyšší.

Zhotoviteli stavby je sdružení společností Eurovia a M-silnice, které opravu realizovalo za 222,7 milionu korun.

Nový most na silnici I/35 v Hořicích. Foto: ŘSDNový most na silnici I/35 v Hořicích. Foto: ŘSDNový most na silnici I/35 v Hořicích. Foto: ŘSDNový most na silnici I/35 v Hořicích. Foto: ŘSD
Tagy Hořice I/35 I/35 Hořice Ředitelství silnic a dálnic
18 komentářů