Problémy se zavazadly na pražském letišti, cestující museli čekat na kufry i několik hodin

Odklízení sněhu na pražském letišti. Zdroj: Prague Airport - Letiště PrahaOdklízení sněhu na pražském letišti. Zdroj: Prague Airport - Letiště Praha

Několik letů bylo odkloněno na jiná letiště, další měly zpoždění či musely být rovnou zrušeny.

Nepříznivé povětrnostní podmínky komplikují od včerejška provoz na pražském letišti. Odkloněno či rovnou zrušeno muselo být několik letů, výjimkou nebyla ani častá zpoždění. Čtyři lety přistály místo na Ruzyni v Brně, další čtyři pak ve Vídni.

„Vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám bylo nutné opakovaně uklízet hlavní dráhu, což vždy zabere minimálně 30 minut a není tak možné vyhnout se zpožděním. Situaci komplikoval fakt, že se jednalo o těžký mokrý sníh,“ uvedl pro deník Zdopravy.cz mluvčí Letiště Praha Michal Procházka.

Problémy provázely také vykládku zavazadel. Z příspěvků na sociálních sítích vyplývá, že na kufry museli někteří cestující čekat i několik hodin. Objevují se dokonce případy, kdy pasažér popisuje, jak na své zavazadlo čeká už od půlnoci. Pražské letiště připomíná, že vykládka zavazadel je plně v kompetenci handlingových společností. V případě Ruzyně konkrétně firem Czech Airlines Handling a Menzies Aviation.

Nejpočetnější jsou na internetu stížnosti cestujících z letů, které má na starosti společnost Menzies. Její šéf Jiří Petržilka deníku Zdopravy.cz napsal, že za situací stojí extrémní počasí, které zapříčinilo, že bylo třeba uklidit všechny plochy. To následně způsobilo celou řadu nepravidelností a zpoždění.

„Počasí je bohužel stále velmi nepříznivé a mimo naši kontrolu. Naši zaměstnanci dělají maximum pro to, aby tuto nepříznivou situaci způsobenou vlivy mimo naši kontrolu zvládli a během dne odbavili všechny odložené lety,“ dodal.

Předpovědi počasí ukazují, že větší množství srážek by mohlo v Praze spadnout také dnes, a to po poledni.

Tagy letiště praha prg zavazadla
55 komentářů