Přes přejezd se zvednutou hydraulickou rukou. Řidič zablokoval na celý den vlaky u Golčova Jeníkova

Nákladní auto, které poškodilo trakční vedení u Golčova Jeníkova. Foto: Správa železnicNákladní auto, které poškodilo trakční vedení u Golčova Jeníkova. Foto: Správa železnic

Poškozeny jsou stovky metrů vedení.

(aktualizováno 8:16) Na více než půl dne byl  od úterního dopoledne zastaven provoz na trati mezi Kolínem a Havlíčkovým Brodem, konkrétně v úseku Golčův Jeníkov – Vlkaneč. Důvodem bylo stržené trakční vedení řidičem nákladního auta převážející dřevo.

„Řidič nákladního auta projel přes přejezd s trakčním vedením se zvednutou hydraulickou rukou. Spletenec drátů tak svou nepozorností strhl na zem a způsobil závažné poničení infrastruktury,“ popsala Správa železnic na svém twitterovém účtu událost. Poškozeno je několik stovek metrů trakčního vedení.

K události došlo v 11:51, Správa železnic úsek zprovoznila kolem půlnoci.  V úseku byla zavedena náhradní autobusová doprava. Pro cestování mezi Prahou a Brnem je velkým štěstím, že hlavní dálkové vlaky jsou už zpět na koridorové trase přes Českou Třebovou. Dva roky musely jezdit pouze přes Havlíčkův Brod.

Podle mluvčí policie Michaely Lébrové se při nehodě na železničním přejezdu nikdo nezranil. Dechová zkouška u řidiče nákladního auta byla negativní.

Stržené trakční vedení u Golčova Jeníkova. Foto: Správa železnicStržené trakční vedení u Golčova Jeníkova. Foto: Správa železnicNákladní auto, které poškodilo trakční vedení u Golčova Jeníkova. Foto: Správa železnic
Tagy Správa železnic stržené trakční vedení Trať 230 Kolín - Havlíčkův Brod
67 komentářů