Policie otevřela nové místo na vážení kamionů u skladů v Dobrovízi

Vážení nákladního auta. Foto: Policie ČRVážení nákladního auta. Foto: Policie ČR

První den kontrol odhalil přetížené kamiony i další přestupky.

Policie České republiky ve spolupráci se Středočeským krajem a Centrem dopravních služeb otevřela nové místo na kontrolu dodržování hmotnosti kamionů. Vzniklo v Dobrovízi mezi dálnicemi D6 a D7, kde je silný kamionový provoz kvůli vysoké hustotě skladů v oblasti. mezi dálnicemi D6 a D7. Nové stanoviště by mělo být do budoucna technicky upraveno i pro potřeby Celní správy, osvětleno a vytvořeno zázemí pro službu konající policisty.

Kontroly probíhaly již během včerejšího dne, kdy policisté zkontrolovali na tomto novém stanovišti 22 nákladních souprav, 2 z toho byly přetížené. V jednom případě řidič překročil maximální dobu řízení a bezpečnostní přestávky. K dalšímu řízení předala policie i řidiče, který neměl v příslušných dokladech zapsané tažné zařízení za vozidlem, a tedy neměl oprávnění mít napojený přívěs. Současně byla vybrána i kauce za přetížený kamion, a to v částce 50 tisíc korun.

Středočeská policie využívá k vážení kamionů dva vozy značky Mercedes Benz typu Sprinter pořízené z daru Středočeského kraje, první v roce 2018, druhé obdrželo Krajské ředitelství policie Středočeského kraje v roce 2021. Oba vozy jsou vybaveny technikou potřebnou k vážení vozidel, a to jak metodou stacionární, tak i dynamickou. Uvnitř je také speciální technika sloužící k okamžitému vyhodnocování a zpracování provedených kontrol. Od roku 2018 do současnosti se díky této speciální technice podařilo středočeským policistům zkontrolovat na dva tisíce vozidel a vybrat kauce za více jak dvanáct miliónů korun.

Tagy PČR Policie České republiky vážení kamionů
5 komentářů