Policie pokutovala řidiče za natáčení nehody na D1

Řidič, který neodolal pokušení natočit si nehodu jiných vozidel. Foto: Policie ČRŘidič, který neodolal pokušení natočit si nehodu jiných vozidel. Foto: Policie ČR

Během pondělní nehody na D1 pokutovala policie 14 řidičů, kteří se nevěnovali řízení.

Policie upozornila na problematické chování některých řidičů. Projíždějí kolem dopravní nehody a místo věnování se jízdě natáčejí situaci na své mobilní telefony.

Díky speciálnímu dalekohledu pokutovala v pondělí 14 řidičů na dálnici D1 v Moravskoslezském kraji. Podle mluvčí policie Soni Štětínské ohrožují svým chováním ostatní účastníky silničního provozu včetně záchranářů. Podobné chování označila za riskantní a nebezpečný nešvar.

„Jedná se o nevěnování se řízení, respektive nesprávný způsob jízdy, který vítězí s několikanásobnou početní převahou nad dalšími příčinami dopravních nehod v Moravskoslezském kraji,“ uvedla Štětínská.

Řidič, který neodolal pokušení natočit si nehodu jiných vozidel. Foto: Policie ČRŘidič, který neodolal pokušení natočit si nehodu jiných vozidel. Foto: Policie ČRKontrola řidičů v místě dopravní nehody na D1, zda se věnují řízení. Foto: Policie ČR

V pondělí ráno se stala na D1 dopravní nehoda, kdy řidič nákladního vozidla narazil zezadu do druhého nákladního vozidla. Omezení průjezdnosti místem bylo výrazné, po kolizi značně zdevastované vozy zasahovaly do obou jízdních pruhů.

Na místě zasahovali policisté, hasiči i zdravotníci, kteří dělali na maximum svou práci. Řidiči vozidel při průjezdu místem zpomalili, bylo zapotřebí opatrnosti. „Pozornosti policistů dálničního oddělení Mankovice však neuniklo několik řidičů, kteří zpomalili až nadmíru, neváhali totiž si za jízdy natáčet nehodu na mobil,“ dodala mluvčí. Policie v takovém případě využívá speciální dalekohled se záznamovým zařízením.

Policie přistihli při natáčení 14 řidičů, 13 z nich udělila pokutu na místě. U jednoho z „natáčejících“ řidičů totiž policisté dále zjistili, že usedl za volant i přes soudem uložený zákaz řízení.

Policie současně apelovala na řidiče, aby věnovali řízení pozornost. „Je nutné si také uvědomit, že jakékoliv nestandardní a neočekávané chování jako zpomalení či téměř zastavení v koloně může zapříčinit další zbytečnou nehodu. Ohrožují tak nejen sebe a další řidiče. V nebezpečí se v tu chvíli ocitají i v místě zasahující policisté, zdravotníci a hasiči,“ doplnila mluvčí.

Tagy natáčení dopravních nehod PČR Policie České republiky Policie ČR
56 komentářů