Obrazem: Kodiaq za 1,5 milionu. Policie převzala nová auta s předním ochranným rámem

Nové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: Škoda AutoNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: Škoda Auto

Do konce roku bude předáno celkem 289 nových aut.

Policie ČR převzala prvních 50 speciálně vybavených vozů Škoda Kodiaq. Celkem jich automobilka dodá 289. K předání došlo na polygonu automobilky v Úhelnici u Mladé Boleslavi.

Kodiaqy jsou již dlouhodobě součástí policejní flotily, poprvé jsou ale vybaveny předním ochranným rámem. Budou nasazeny při výkonu služby dopravní a pořádkové policie.

„Postupná výměna starých vozů za nové je naprostou nutností a je skvělé, že se nám v obměně daří pokračovat. Nová, kvalitní a speciálně vybavená vozidla jsou zárukou, že policie bude schopná vždy zasáhnout tam, kde je bezprostředně ohrožen život či zdraví občanů,“ řekl ministr vnitra Vít Rakušan.

Podle policejního prezidenta Martina Vondráška půjde o vozidla, která vyjíždějí k těm nejzávažnějším incidentům na území celé České republiky. „Nová vozidla bez problému pojmou speciální vybavení včetně dlouhých zbraní a budou hlídkám zajišťovat vyšší bezpečnost i komfort každodenní náročné služby,“ uvedl Vondrášek.

Nová auta vyjdou na 1,595 milionu korun v případě verze pro dopravní policii, o zhruba 50 tisíc levněji pak pro pořádkovou policii. Celkem policie zaplatí za nová auta 453 milionů korun, 385 milionů korun pokryje evropská dotace.

Škoda Kodiaq v této podobě má homologaci jako speciální policejní vůz. Vozy budou nasazeny ve výkonu služby u dopravní a pořádkové policie. Všechny jsou poháněny zážehovým motorem 2,0 TSI o výkonu 180 kW v kombinaci se samočinnou převodovkou DSG a vycházejí z výbavového stupně Active. Pohon mají všechna čtyři kola.

Nové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: Škoda AutoNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: Škoda AutoNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: PČRNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: PČRNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: PČRNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: PČRNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: PČRNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: PČRNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: PČRNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: PČRNové vozy Škoda Kodiaq pro Policii České republiky. Foto: PČR

Policie objednala 270 nových vozů Škoda Kodiaq, kus za více než 1,5 milionu korun

Tagy PČR Policie České republiky Policie ČR Škoda Auto Škoda Kodiaq
155 komentářů