Plzeň ve Skvrňanech vybuduje další parkovací místa

Parkování v ulici Terezie Brzkové v Plzni. Foto: Google Street ViewParkování v ulici Terezie Brzkové v Plzni. Foto: Google Street View

Budování si vyžádá do prosince úplnou uzavírku části ulice Terezie Brzkové.

Město Plzeň začalo tento týden s budováním nových parkovacích míst ve Skvrňanech. Vzniknou v ulici Terezie Brzkové. Oproti původním 55 bude po dokončení možné parkovat na 78 stáních, z nichž čtyř budou pro invalidy. Projekt město provádí na přání obyvatel.

První část stavby začala dnes, potrvá do 15. prosince. Vyžádá si úplnou uzavírku ulice Terezie Brzkové v úseku ulic Vojanova – Terezie Brzkové. „Během této etapy dojde k terénním úpravám a pracím na inženýrských sítích, konkrétně vodovodu a kanalizaci. Obyvatelé budou moci kromě parkoviště u obchodního centra Alice zatím stále využívat provizorní parkoviště na ploše v ulici Terezie Brzkové,“ popsal náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Uvědomujeme si, že se obyvatelé Skvrňan letos potýkají s jednou uzavírkou za druhou. Po této úpravě však dlouho volali a byla by škoda nevyužít možnosti, kterou město Plzeň nyní nabízí. V příštím roce by navíc mohla stavba kolidovat s případnou přestavbou stávajícího provizorního parkoviště. Prosíme proto o trpělivost,“ uvedl starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Investorem stavby je město Plzeň zastoupené Správou veřejného statku města Plzně, Zhotovitelem je Eurovia CS. Cena stavby je 24,5 milionu korun s DPH.

Tagy Eurovia CS parkování v Plzni Plzeň Skvrňany
43 komentářů