Piloti British Airways budou během léta stávkovat. Růst mezd o 11,5 % za tři roky odmítli

Letiště Heathrow, British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. Autor: Heathrow Airports Ltd.Letiště Heathrow, British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. Autor: Heathrow Airports Ltd.

Provoz British Airways může uprostřed hlavní sezóny narušit stávka pilotů. Přes 90 % pilotů British Airways sdružených v organizaci BALPA dnes

Provoz British Airways může uprostřed hlavní sezóny narušit stávka pilotů. Přes 90 % pilotů British Airways sdružených v organizaci BALPA dnes hlasovalo pro uspořádání stávky proti z jejich pohledu nedostatečnému navýšení mezd. Organizace pilotů to oznámila dnes na svých stránkách. Zda se stávka nakonec uskuteční a kdy, to není dosud jasné.

„Silný výsledek hlasování ukazuje, že British Airways musí přinést na jednání lepší nabídku, pokud chtějí odvrátit stávku. Je to plně v jejich rukou,“ uvedl šéf BALPA Brian Strutton.

Piloti si podle něj nepřejí komplikace pro cestující, za komplikace během hlavní letní sezóny podle nich mohou BA. „Jednání začala už loni v listopadu, BA je nepochopitelně protáhly až do plné letní sezóny,“ uvedli piloti.

British Airways se hrozbu stávky snaží napadnout ještě u soudu, jednání soudu bude v úterý. „British Airways vykazují obrovské zisky, což je výsledek tvrdé práce a nasazení zaměstnanců. Piloti si zaslouží malou část podílu na zisku,“ uvedli piloti.

Aerolinky navrhly pilotům zvýšení mezd o 11,5 % během tří let. Ve svém prohlášení uvedly, že přístupem odborářů jsou zklamány. „Jsme otevřeni jednání s BALPA, abychom dosáhli dohody,“ uvedla firma.

https://twitter.com/British_Airways/status/1153342231987834880?s=20

Tagy BALPA British Airways
5 komentářů