Pátá okružní křižovatka ve Veselí nad Moravou. ŘSD začalo budovat další, hotovo bude v srpnu

Budování okružní křížovatky ve Veselí nad Moravou. Foto: ŘSDBudování okružní křížovatky ve Veselí nad Moravou. Foto: ŘSD

Další okružní křižovatka má zvýšit bezpečnost provozu.

Nová okružní křižovatka začala včera vznikat na silnici I/54 ve Veselí nad Moravou. Má přinést bezpečnější provoz. Řidiči a cestující musejí nadcházející čtyři měsíce počítat s omezením dopravy.

Křižovatka propojí Blatnickou, Dvořákovu a Kollárovu ulici. „Okružní křižovatku budeme budovat po polovinách. Během stavby bude nutné částečné omezení provozu, který bude pro nákladní dopravu veden kyvadlově a řízen semafory. Osobní automobily již mají vyznačené objízdné trasy po místních komunikacích. Cílem je zvýšení bezpečnosti a zlepšení plynulosti provozu. Součástí akce je také detekce výšky nákladních vozidel ve směru z ulice Blatnická k podjezdu železniční trati nad ulicí Svatoplukova,“ řekl ředitel Závodu Brno ŘSD David Fiala.

Zakázku za necelých 20 milionů korun získala společnost Swietelsky stavební. Město se bude na stavbě částečně podílet.

Ve Veselí nad Moravou půjde o pátou okružní křižovatku. „Pro město je to další významná stavba a jsme rádi, že Ředitelství silnic a dálnic našlo prostředky pro její realizaci. Dvě nedávno postavené okružní křižovatky na křížení silnic I/54 a I/55 v centru našeho města se velmi osvědčily. Stávající křižovatka ulic Blatnická a Kollárova je velmi frekventovaná a zároveň nepřehledná. Jsem přesvědčen, že právě kruhový objezd výrazně napomůže plynulosti i bezpečnosti dopravy v této části města,“ řekl starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář.

Budování okružní křížovatky ve Veselí nad Moravou. Foto: ŘSDBudování okružní křížovatky ve Veselí nad Moravou. Foto: ŘSD
Tagy I/54 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Swietelsky stavební Veselí nad Moravou
7 komentářů