Ve Veselí nad Moravou začíná roční omezení kvůli stavbě křižovatek dvou hlavních silnic

Úpravy silnice I/54 ve Veselí nad Moravou. Foto: FB profil Veselí nad MoravouÚpravy silnice I/54 ve Veselí nad Moravou. Foto: FB profil Veselí nad Moravou

Výstavba dvou křižovatek má zvýšit bezpečnost na styku dvou důležitých silnic.

Řidiče ve Veselí nad Moravou čeká od pondělí rok velkého dopravního omezení na průjezdu městem po silnicích I/54 a I/55. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začíná s budováním dvou okružních křižovatek, které od sebe budou vzdáleny zhruba 130 metrů a mají vyřešit dopravně nebezpečné místo ve městě.

Stavba okružních křižovatek je pro zajištění bezpečného průjezdu městem nutná. Současné stykové křižovatky silnic I/54 a I/55 jsou extrémně vytížené. Denně tudy projede zhruba 11 700 vozidel,“ řekla Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD. Zakázku za 44,8 milionu korun získal podle registru smluv Strabag.

V pondělí ráno začne podle stránek města nultá etapa, která potrvá do 28. června. Během této etapy dojde k frézování vozovky a realizaci přeložek sítí v celém profilu komunikace. Provoz vozidel ve směru od Moravského Písku bude umožněn pouze po Bartolomějské náměstí. Průjezd všech vozidel mezi Bartolomějským náměstím a centrem města přes řeku Moravu nebude v této etapě stavby možný. Naopak chodcům a cyklistům bude průchod a průjezd umožněn v koridorech vyznačených páskou.

Objízdné trasy ve Veselí nad Moravou. Foto: Městský úřad Veselí nad Moravou

Objízdné trasy ve Veselí nad Moravou. Foto: Městský úřad Veselí nad Moravou

Křižovatky se mají stavět po polovinách. Po dobu stavby bude komunikace průjezdná a doprava bude řízena semafory. Křižovatka silnic I/54 a I/55 je důležitým dopravním uzlem směrů Hodonín – Uherské Hradiště a Brno – hraniční přechod Strání. „Společně se zvýšeným pohybem chodců a cyklistů zde dochází k omezování plynulosti a bezpečnosti dopravy,“ zdůvodňuje ŘSD stavbu dvou rondelů. Celkem tak budou na krátkém úseku tři; třetí leží nedaleko na I/54.

Nové řešení styku silnic I/54 a I/55 ve Veselí nad Moravou. Pramen: ŘSD

Nové řešení styku silnic I/54 a I/55 ve Veselí nad Moravou. Pramen: ŘSD

Veselí by měla v budoucnu výrazně ulevit od tranzitu dálnice D55. Úsek Moravský Písek – Staré Město by se mohl začít stavět ještě letos.

Tagy I/54 I/55 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag Veselí nad Moravou
12 komentářů