Silničáři se vracejí na stavbu okružních křižovatek ve Veselí nad Moravou

Stavba okružních křižovatek ve Veselí nad Moravou. Pramen: ŘSDStavba okružních křižovatek ve Veselí nad Moravou. Pramen: ŘSD

Městu Veselí nad Moravou by měla v budoucnu výrazně ulevit od tranzitu dálnice D55.

Dělníci se dnes po zimní přestávce vracejí na stavbu dvou okružních křižovatek na styku silnic I/54 a I/55 ve Veselí nad Moravou. Proměna průjezdu městem probíhá už od loňského června, v první stavební sezoně byla stavba dokončena z poloviny. Letos má být hotovo. Stavbu provádí Strabag, cena činí 45 milionů.

Stavba se – stejně jako loni – neobejde bez dopravních uzavírek. „Průjezd centrem města bude pro nákladní a autobusovou dopravu veden kyvadlově po stavbě. Osobní automobily budou řešený úsek objíždět po místních komunikacích kolem nádraží a Kauflandu,“ uvedla mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Objízdná trasa po osobní auta vede po ulici Chaloupky, kolem Kauflandu a vlakového nádraží ulicemi Stolařská, Rumunská a Lány zpět na Masarykovu třídu. „Tranzitní dopravě doporučujeme využít objízdnou trasu přes Moravský Písek,“ doplnila mluvčí.

Nové řešení styku silnic I/54 a I/55 ve Veselí nad Moravou. Pramen: ŘSD

Nové řešení styku silnic I/54 a I/55 ve Veselí nad Moravou. Pramen: ŘSD

Křižovatka silnic I/54 a I/55 je důležitým dopravním uzlem směrů Hodonín – Uherské Hradiště a Brno – hraniční přechod Strání. Intenzita provozu na styku obou silnic, které se ve Veselí nad Moravou částečně překrývají, se blíží 12 tisícům vozidel denně.

„Společně se zvýšeným pohybem chodců a cyklistů zde dochází k omezování plynulosti a bezpečnosti dopravy,“ zdůvodňuje ŘSD stavbu dvou rondelů. Celkem tak budou na krátkém úseku tři; třetí leží nedaleko na I/54.

Veselí by měla v budoucnu výrazně ulevit od tranzitu dálnice D55.

Tagy I/54 I/55 ŘSD Veselí nad Moravou
1 komentář