ODEG musel stáhnout kvůli závadám nové vlaky od Alstomu. Po osmi týdnech provozu

Jednotka Alstom Lint54 v barvách ODEG. Foto: ODEGJednotka Alstom Lint54 v barvách ODEG. Foto: ODEG

Dopravce kritizuje Alstom za pomalé řešení problémů.

Soukromý německý železniční dopravce ODEG – Ostdeutsche Eisenbahn GmbH se potýká s velkými problémy se spolehlivostí nových jednotek Alstom Lint54. Kvůli technickým závadám na vozidlech v záruce musel na třech regionálních tratích v Braniborsku dnes až do odvolání nahradit většinu spojů autobusy.

Dopravce to uvedl na svých stránkách. Problémy se týkají nových jednotek, které provozuje dopravce pouze osm týdnů. „Vzhledem k opakovaným výrazným závadám na kvalitě od začátku provozu nemůžeme tuto nespolehlivost dál přenášet na naše cestující a strojvedoucí,“ uvedl ODEG v tiskové zprávě. Výpadek vlaků nastal na linkách RB33 (Potsdam Hbf – Beelitz Stadt – Jüterbog), RB37 (Berlin-Wannsee – Beelitz Stadt) a RB51 (Brandenburg Hbf – Rathenow). Jde o celkem osm nových jednotek, které jsou nasazeny v rámci kontraktu Elbe-Spree-Netz.

ODEG současně kritizoval ve svém vyjádření Alstom za způsob, jakým řeší problém s kvalitou. „Z pohledu společnosti ODEG bylo dodržování záruk na nové jednotky LINT54 v rámci záruky Alstomu nedostatečné a neuspokojivé. Bezpečnost, pohodlí a spokojenost našich cestujících jsou naší nejvyšší prioritou, a proto jsme se rozhodli pro tento razantní krok,“ říká Lars Gehrke, generální ředitel ODEG .

ODEG chce na tratě co nejdříve vrátit starší jednotky Stadler GTW, dokud Alstom nevyřeší závady na nových vlacích. Podle Gehrkeho by měl Alstom najít systémové řešení pro problémy nových jednotek.

Tagy alstom Alstom Lint Alstom Lint54 Elbe-Spreenetz ODEG
17 komentářů