Obrazem: Praha otevírá opravené Bubenské nábřeží, finišuje s lávkou do Karlína

Pražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.cz

Rekonstrukci se podařilo dokončit s dvouměsíčním předstihem.

Pražské Bubenské nábřeží, které lemuje areál holešovické tržnice, prošlo celkovou rekonstrukcí. Technická správa komunikací už v pátek na místě řešila jen poslední úpravy, poté na na nábřeží vrátí provoz aut.

S téměř dvouměsíčním předstihem jsme rekonstruovali Bubenské nábřeží. Kromě opravy komunikace a chodníků, zde probíhala i rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Poslední nezbytné úpravy a úklid už jen uvolní prostor plnému provozu,“ uvedla TSK na svém twitterovém profilu.

Během rekonstrukce se mezi obyvateli Holešovic začaly šířit spekulace, že po opravách se na nábřeží nevrátí auta, ale pouze tramvaje. Současně s napojením lávky z Karlína pak měla vzniknout mezi vstupem do tržnice pěší zóna. To však mluvčí TSK na dotaz Zdopravy.cz vyvrátila.

Provoz na Bubenském nábřeží bude obousměrný stejně, jako tomu bylo v minulosti. Dnes bude vydáno rozhodnutí a komunikace jde do provozu bez omezení,“ uvedla v pátek mluvčí TSK Barbora Lišková.

Rekonstrukce Bubenského nábřeží zahrnovala také řadu cykloopatření. Podle sdružení Auto-Mat však byly v projektu navrženy příliš úzké ochranné cyklopruhy. Části připomínek sdružení projektanti během rekonstrukce vyhověli. „Výsledkem tak bude bezpečnější řešení aspoň směrem z centra,“ uvedl Auto-Mat.

Součástí rekonstrukce nábřeží je i vyústění dokončované lávky, která spojí Holešovice, ostrov Štvanice a Karlín. V minulém týdnu na ní probíhaly zátěžové testy. Lávka by měla být zprovozněná letos v červenci, přesný termín však ještě nebyl určen. Stavba začala loni v lednu a pěším a cyklistům usnadní cestu na ostrov Štvanice a zároveň propojí městské části. Stavba je dlouhá asi 300 metrů a cena činí zhruba 300 milionů korun.

Pražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czNapojení nové lávky z Karlína na Bubenské nábřeží. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czNapojení nové lávky z Karlína na Bubenské nábřeží. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czNapojení nové lávky z Karlína na Bubenské nábřeží. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.czPražské Bubenské nábřeží po rekonstrukci. Foto: Jan Nevyhoštěný, Zdopravy.cz
Tagy Bubenské nábřeží Technická správa komunikací TSK
18 komentářů