Tramvaje se vracejí na Bubenské nábřeží, přívoz HolKa nadobro končí

Přívoz HolKa, v pozadí ve výstavbě lávka HolKa (prosinec 2022). Pramen: ROPIDPřívoz HolKa, v pozadí ve výstavbě lávka HolKa (prosinec 2022). Pramen: ROPID

Elektrická loď HolKa se přesune na nejnovější pražský přívoz P4 mezi Velkou Chuchlí a modřanskou Belárií.

V pátek se v Praze vrátí tramvaje na úsek mezi Vltavskou a Dělnickou, což bude zároveň definitivní konec přívozu P7 Holešovice – Karlín (HolKa). Dnes přívoz jezdí naposledy.

Právě tramvajová výluka na Bubenském nábřeží prodloužila přívozu život zhruba o měsíc a půl, obvykle mu sezona končí s koncem října.

S koncem výluky se tak po sedmi letech definitivně uzavře i historie lodní linky mezi Holešovicemi a Karlínem. Loď HolKa bude v prvním čtvrtletí příštího roku nahrazena lávkou HolKa, která propojí oba břehy řeky i ostrov Štvanice.

Elektrická loď HolKa se přesune na nejnovější pražský přívoz P4 mezi Velkou Chuchlí a modřanskou Belárií. Ten sloužil původně jako dočasná alternativa k rekonstruovanému Barrandovskému mostu, ovšem díky tomu, že v průměru přepravil zhruba 135 cestujících denně, bylo rozhodnuto o jeho převedení mezi běžné sezonní lodní linky, takže začne znovu koncem března fungovat.

Tagy Bubenské nábřeží HolKa přívozy v Praze
4 komentáře