Nový britsko-americký dopravce si koupil Airbus A380 a chce další tři, hodlá s nimi vrátit „zlatou éru létání“

Airbus A380 nové prémiové letecké společnosit Global Airlines. Zdroj: Global AirlinesAirbus A380 nové prémiové letecké společnosit Global Airlines. Zdroj: Global Airlines

Britsko-americký dopravce Global Airlines hodlá létat od jara příštího roku se superjumby z Londýna do New Yorku a Los Angeles. Očekává další tři čtyřmotorové obry.

Zajímavou zprávu přinesla nová britsko-americká letecká společnost Global Airlines. Podle deníku The Independent si dopravce koupil Airbus A380. Společnost obchod potvrdila. Superjumbo měla získat od německé firmy Doric Aviation, která se specializuje mimo jiné také na byznys spojený s financováním a pronájmy letadel. Detaily transakce známy nejsou, čtyřmotorový obr byl však podle všech dostupných informací skutečně prodán. Mělo by jít o letadlo, které létalo pro Singapore Airlines a později pro HiFly pod registrací 9H-MIP.

„Pořízení letadla namísto pronájmu je důkazem našeho závazku k finančnímu zabezpečení a odolnosti od prvního dne,“ uvedl zakladatel a generální ředitel Global Airlines James Asquith.

Letecká společnost očekává v následujících měsících akvizici dalších tří Airbusů A380. Od jara roku 2024 s nimi hodlá začít létat z Londýna do New Yorku a Los Angeles.

Stroj nyní čeká generální oprava a úprava podle specifikací nového majitele. Jak sám říká, požadavky na úroveň prostoru, komfortu a služeb jsou pro něj naprosto zásadní. Global Airlines totiž chtějí vrátit eleganci a luxus „zlaté éry létání“. Více bychom se o novém hráči mezi leteckými esy měli dozvědět již letos v létě.

 

Tagy A380 Airbus Airbus A380 Global Airlines
34 komentářů