Lufthansa nasadí A380 na další linky, přidá lety přes Atlantik

Airbus A380 společnosti Lufthansa při výcvikovém letu v Praze. Foto: Petr JurišAirbus A380 společnosti Lufthansa při výcvikovém letu v Praze. Foto: Petr Juriš

A380 budou nadále létat z Mnichova.

Letecká společnost Lufthansa příští rok zdvojnásobí počet destinací, kam létá s největším osobním letadlem na světě. Dopravce to oznámil s prezentací letního letového řádu. Rozšíření počtu destinací obsluhovaných A380 souvisí s reaktivací dalších letadel, které dopravce odstavil během pandemie koronaviru.

K již dříve oznámeným letům do Bangkoku a Los Angeles, které začnou se zimním letovým řádem, přibude nově ještě spojení do Dillí a Washingtonu. Všechny linky budou v provozu z Mnichova. Dopravce plánuje postupný návrat osmi letadel A380 do aktivní flotily, v zimě jich bude mít šest.

Poprvé od vypuknutí celosvětové pandemie se objevily A380 v barvách Lufthansy v ostrém provozu s cestujícími na začátku června. Nasazeny byly linkách z Mnichova do Bostonu a na letiště JFK v New Yorku.

Jako důvod reaktivace letadel pro až 509 cestujících byl již dříve označen silný nárůst poptávky. Aerolinka původně provozovala flotilu čtrnácti Airbusů A380, šesti se už dříve zbavila.

Lufthansa současně oznámila další navýšení počtů letů mezi Německem a USA. Příští rok začne nově létat z Frankfurtu do Minneapolis a Raleigh-Durham, dále z Mnichova do Seattlu. Celkem bude mít v nabídce 27 linek do USA.

Tagy A380 Lufthansa
14 komentářů