Noví dopravci na Slovensku: Arkia a Tus Airways

A321LR společnosti Arkia na odletu z Hamburku. Foto: AirbusA321LR společnosti Arkia na odletu z Hamburku. Foto: Airbus

Tus Airways spojí Bratislavu a Košice s Larnakou, Arkia Piešťany s Tel Avivem.

Slovenská letiště získají letos hned několik novinek. Tou pravděpodobně nejzásadnější budou přímé lety TUS Airways z Larnaky do Bratislavy a Košic.

Spojení Kypru s hlavním městem Slovenska bude podle informací webu CyprusMail v provozu hned pětkrát týdně, létat se začne 7. června. V prodeji jsou zatím letenky na dva lety týdně, vždy ve středu a sobotu. Zpáteční cesta vyjde zájemce v nejlevnějším tarifu na 369 eur, tedy asi 8 765 korun. Tarif s odbaveným zavazadlem a rezervací místa vychází na 470 eur, tedy asi na 11 165 korun.

Na východ Slovenska dopravce plánuje létat dvakrát týdně, první let by se měl uskutečnit rovněž 7. června. Podle generálního ředitele aerolinky Ahmeda Alyho jsou nové destinace v souladu s iniciativami kyperského ministerstva cestovního ruchu v růstu a diverzifikaci na nové netradiční trhy.

O spojení Piešťan s Tel Avivem se vědělo již dříve, nyní jsou známy také podrobnosti. Létat se bude každou středu od 19. dubna do října, celkem půjde o 28 letů. Linku bude provozovat izraelská letecká společnost Arkia ve spolupráci s Trnavským krajem a cestovní kanceláří Overseas travel. Spojení cílí na izraelské turisty, kterým chce nabídnout oblíbené lázně v trnavském regionu.

Tagy Arkia Bratislava BTS Košice KSC Letisko Košice Letiště Bratislava Letiště Košice Letiště Piešťany Piešťany PZY TUS Airways
20 komentářů