Do Piešťan začala létat nová linka z Izraele, letišti přibudou i další charterové destinace

První přílet nové linky z Tel Avivu do Piešťan. Zdroj: Krajská organizace cestovního ruchu Trnavský krajPrvní přílet nové linky z Tel Avivu do Piešťan. Zdroj: Krajská organizace cestovního ruchu Trnavský kraj

Z Piešťan se bude letos kromě Izraele létat také stejně jako loni do Antalye. K destinacím přibude ještě Hurghada a Larnaka.

Na piešťanském letišti přistálo ve středu 10. května první letadlo na nové lince z Tel Avivu. Linku provozuje izraelská letecká společnost Arkia ve spolupráci s Trnavským krajem a cestovní kanceláří Overseas travel. Spojení cílí na izraelské turisty, kterým chce nabídnout oblíbené lázně v trnavském regionu. Létat se bude každou středu až do poloviny listopadu, celkem půjde o 28 letů. Podle slovenské tiskové agentury jsou letenky k dispozici rovněž individuálním zájemcům prostřednictvím vícero online rezervačních systémů.

Z pohledu počtu nocí strávených v ubytovacích zařízeních patří turisté z Izraele po Češích a Němcích k nejčastějším návštěvníkům Trnavského kraje. Pro incomingový cestovní ruch jsou proto velmi důležití. Letecké spojení využijí i lidé, kteří ze Slovenska cestují k Mrtvému ​​moři nebo za křesťanskými památkami v Jeruzalémě a Betlémě,uvedl Pavol Kalman, předseda Krajské organizace cestovního ruchu Trnavský kraj.

Z Piešťan se bude letos létat také do egyptské Hurghady a na Kypr do Larnaky. Stejně jako v minulém roce pokračuje spojení do turecké Antalye. Župan Trnavského kraje zdůraznil, že piešťanské letiště nebylo před šesti lety daleko od zániku. Jeho oživení bylo jednou z priorit, což se podle něj zatím daří plnit.

Jak deník Zdopravy.cz již informoval, v areálu Letiště Piešťany si zřídily základnu na opravu a údržbu flotil Antonovů dvě nákladní letecké společnosti, a to Vulkan Air a Swift Solution Atlantic. Investoři Aircraft Managament, BTK Group a Cirrus Aircraft CZ pak na letišti vybudují několik nových hangárů. Pro piešťanské letiště se bude jednat o největší investici do jeho infrastruktury v posledních letech.

První přílet nové linky z Tel Avivu do Piešťan. Zdroj: Krajská organizace cestovního ruchu Trnavský krajPrvní přílet nové linky z Tel Avivu do Piešťan. Zdroj: Krajská organizace cestovního ruchu Trnavský krajPrvní přílet nové linky z Tel Avivu do Piešťan. Zdroj: Krajská organizace cestovního ruchu Trnavský kraj
Tagy Arkia izrael Letiště Piešťany Piešťany PZY slovensko Tel Aviv Trnavský samosprávný kraj
Žádné komentáře