Smartwings se po útocích vrací do Izraele. Obnoví letecké spojení do Tel Avivu, na lince bude těsno

Boeing 737-800. Foto: SmartwingsBoeing 737-800. Foto: Smartwings

Z linky do Tel Avivu se stává jedno z nejfrekventovanějších spojení, které pražské letiště nabízí.

Letecká společnost Smartwings obnoví od 1. února provoz na lince Praha – Tel Aviv. Linka bude provozována čtyřikrát týdně, vždy ve středu, čtvrtek, v sobotu a v neděli.

Od března pak společnost plánuje navýšit počet spojení mezi Prahou a Tel Avivem na sedm letů týdně.

Smartwings budou na lince v rámci codesharingu spolupracovat s izraelskou nízkonákladovou společnosti Israir. Ta začíná létat do Prahy už od 17. ledna, nabídne spojení třikrát týdně.

Smartwings i nadále pečlivě sledují bezpečnostní situaci v Izraeli a jsou v úzkém kontaktu s místními úřady,“ ubezpečuje mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

Nový 737 MAX v barvách Smartwings musel kvůli závadě neplánovaně přistát v Abú Dhabí

Společnost pozastavila lety do Tel Avivu kvůli konfliktu mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem začátkem října. Po vypuknutí bojů Smartwings speciálním letem evakuovaly ze země své zaměstnance a další české občany. Speciální evakuační lety vypravila firma i pro Brity či Maďary.

Od říjnového vypuknutí současného konfliktu provozoval pravidelné spojení s Prahou jen izraelský národní dopravce El Al. Jelikož je Česko v Izraeli vnímáno jako politicky přátelská a bezpečná země, míří do Prahy velké množství izraelských turistů. El Al tak v uplynulých měsících směřoval do české metropole stále více letů, nedávno se k němu připojila i spřízněná aerolinka Arkia.

V současnosti nabízí společnosti El Al a Arkia lety z Prahy do Tel Avivu prakticky každý den. Některé dny v týdnu jsou k dispozici dva páry spojení, v neděli a ve čtvrtek dokonce tři. Po návratu Smartwings a Israir se tak z linky Praha – Tel Aviv stane jedno z nejfrekventovanějších spojení, které pražské Letiště Václava Havla nabízí.

Tagy Arkia El Al Israir Letiště Václava Havla Praha Smartwings Group Tel Aviv
17 komentářů