Několikatunový balvan zastavil provoz na silnici u Hřenska

Balvan, který zastavil provoz na silnici u Hřenska. Foto: Policie ČRBalvan, který zastavil provoz na silnici u Hřenska. Foto: Policie ČR

Pískovcový blok o velikosti osobního automobilu se zřítil z přilehlého svahu, nikomu se nic nestalo.

V obci Hřensko, nedaleko státní hranice s Německem, dnes odpoledne dopadl na silnici několikatunový kámen. Svalil se z přilehlého svahu. Incident se obešel bez zranění. Na sociální síti X o tom informovala Policie ČR.

„Silnice č. I/62 je nyní v místě uzavřena, neboť hrozí pád dalších pískovcových bloků. Řidiči cestující mezi Hřenskem a SRN by měli volit objízdné trasy,“ uvedli policisté.

Pískovcový blok o velikosti osobního automobilu prorazil při sesuvu zátěžový plot. Ten je dimenzován na kameny zhruba do 2,5 metru krychlového. Národní park České Švýcarsko na Facebooku napsal, že ve svahu se nachází velký balvan opřený o strom a je možné, že se uvolní. Uzávěra silnice by mohla trvat až do neděle.

„Hned zítra se na místo dostaví námi objednaná specializovaná firma, která začne pracovat na odstranění uvolněného balvanu ve svahu. Jakmile balvan odstraníme, silnice bude znovu otevřena,“ dodali správci národního parku.

Kámen o velikosti osobního automobilu na silnici Hřensko - státní hranice.
Zdroj: NP České ŠvýcarskoNěkteré kameny se zachytily za stromy a další překážky ve svahu. Budou co nejdříve odborně odstraněny.
Zdroj: NP České ŠvýcarskoMísto, kudy se balvan svalil. Na fotografii můžete vidět zátěžový plot, dimenzovaný na menší kameny a stromy.
Zdroj: NP České Švýcarsko
Tagy Hřensko I/62
7 komentářů