Nečekané propady vyhnaly MHD z českobudějovického sídliště Šumava

Ulice Jana Opletala v ČB se ukázala být v horším stavu, než se čekalo. Pramen: Město České BudějoviceUlice Jana Opletala v ČB se ukázala být v horším stavu, než se čekalo. Pramen: Město České Budějovice

Laboratoř doporučila vyloučení provozu MHD v nejkratším možném termínu.

Českobudějovická MHD se bude muset od pondělí 4. září vyhnout ulici Jana Opletala, což je hlavní třída sídliště Šumava. Důvodem jsou nečekané propady a jámy, které se v ulici objevily po zahájení opravy 23. srpna. Původně měl být provoz MHD v ulici zachován.

„Místním šetřením na podnět zhotovitele však bylo zjištěno, že na několika místech původního odfrézovaného povrchu jsou významné kaverny s propadem, což představuje významné bezpečnostní riziko. Navíc nelze předjímat další možný vývoj bez odstranění stávající konstrukce vozovky a provedení sanace poruch,“ uvedl náměstek primátorky Lubomír Bureš.

Podle něj mohou být jámy důsledkem nekvalitně provedených zásypů z minulosti, vyloučen není ani vliv nedávných vydatných dešťů. „Vzniklou situaci na místě operativně prověřila akreditovaná laboratoř, která vzhledem ke stavu doporučila vyloučení provozu MHD v nejkratším možném termínu,“ dodal Bureš.

Linky 3, 15, 45 a 53 tak budou odkloněny na náhradní trasu ulicemi Branišovská a Milady Horákové. Současně bude po dobu trvání stavebních prací zrušena zastávka Šumava, na objízdné trase budou spoje obsluhovat náhradní zastávku Dubenská.

Do původní trasy by se měly linky MHD vrátit nejpozději s ukončením celé stavby 3. října.

Ulice Jana Opletala v ČB se ukázala být v horším stavu, než se čekalo. Pramen: Město České BudějoviceUlice Jana Opletala v ČB se ukázala být v horším stavu, než se čekalo. Pramen: Město České BudějoviceUlice Jana Opletala v ČB se ukázala být v horším stavu, než se čekalo. Pramen: Město České Budějovice
Tagy České Budějovice DPMCB MHD České Budějovice
6 komentářů