Nákladní vlaky musí kvůli nehodě v Malešicích jezdit mimořádně přes hlavní nádraží

Vykolejení nákladního vlaku v Praze Malešicích. Foto: Drážní inspekceVykolejení nákladního vlaku v Praze Malešicích. Foto: Drážní inspekce

Nedělní vykolejení nákladního vlaku v Praze Malešicích přináší velké komplikace nejen v osobní dopravě, ale i pro nákladní dopravce. Spojka

Nedělní vykolejení nákladního vlaku v Praze Malešicích přináší velké komplikace nejen v osobní dopravě, ale i pro nákladní dopravce. Spojka z Malešic do Libně je totiž důležitou nákladní trasou.

V případě osobních vlaků je opatření jasné: městská linka S49 nejezdí v úseku Libeň – Hostivař. Pro nákladní dopravce znamená nemožnost jízdy po spojce využití tras, které pro ně příliš obvyklé nejsou.

„Nejzásadněji dotčení nákladní dopravci jsou Metrans rail, ČD Cargo, PKP CI a SD KD,“ uvedla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Nela Friebová.
Podle ní odklony vedou mimořádně přes pražské hlavní nádraží. „Je zde volnější kapacita v denní době přibližně od 09:30 do 14:00 a v noční době pak od 23:00 do 4:30,“ upřesnila Friebová.

V případě PKP CI (dříve AWT) SŽDC projednala možnost odklonu z Kladna-Dubí přes Kladno do Berouna. Dopravce SD KD se rozhodne podle potřeby svých odběratelů, zejména Elektrárny Mělník. Opatření se podle odhadů SŽDC dotkne zhruba 50 vlaků.

Nákladní vlak vykolejil v Malešicích včera odpoledne. Vykolejilo devět vozů, jeden se převrátil. Odhadované škody jsou nejméně pět milionů korun. Příčiny se vyšetřují.

https://www.facebook.com/jan.beranek.ct/posts/2486691108253805

Tagy Správa železniční dopravní cesty SŽDC vykolejení vlaku
17 komentářů