V pražských Malešicích vykolejil nákladní vlak. Trať je uzavřená do poloviny týdne

Vykolejení nákladního vlaku v Praze Malešicích. Foto: Drážní inspekceVykolejení nákladního vlaku v Praze Malešicích. Foto: Drážní inspekce

V Praze  Malešicích vykolejilo odpoledne devět vozů nákladního vlaku, jeden je na boku. Událost se obešla bez zranění, škoda ještě

V Praze  Malešicích vykolejilo odpoledne devět vozů nákladního vlaku, jeden je na boku. Událost se obešla bez zranění, škoda ještě vyčíslena není. Na místě jsou drážní hasiči, inspekce a vyšetřovatelé. ČTK to řekli mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal a mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Radka Pistoriusová. Na trati jezdí městská linka S49, která je nyní zkrácena do trasy Roztoky u Prahy – Praha-Libeň. Předpoklad obnovení provozu je zhruba v polovině týdne.

V 16:02 v Praze Malešicích vykolejil za jízdy vlak nákladního dopravce ČD Cargo, bylo to bez zranění,“ řekla mluvčí SŽDC. Podle ní vykolejilo devět vozů a osm zůstalo na kolejích. Škoda se bude vyčíslovat, až se podaří vozy vrátit na koleje, dodala. Podle vyjádření SŽDC bude trať neprůjezdná do poloviny týdne.

https://www.facebook.com/HZSSZDC/posts/2177987328969188

Městská linka S49, která propojuje stanice Praha-Hostivař, Praha-Libeň, Praha-Holešovice, Praha-Podbaba, Praha-Sedlec a Roztoky u Prahy, je kvůli vykolejení do odvolání ukončena v Libni. Vyplývá to z informací na webu Pražské integrované dopravy (PID). Mezi Libní a Hostivaří lze využít autobusovou linku 183.

ČTK

Tagy Top vykolejení vlaku
23 komentářů