Na průtahu Libercem začíná nové omezení, vznikne krátký šestipruh

Napojení na I/35 v Liberci z ulice České Mládeže. Zde začne nový průpletový pruh. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNapojení na I/35 v Liberci z ulice České Mládeže. Zde začne nový průpletový pruh. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Omezení potrvá do konce listopadu, uzavře jeden nájezd.

Přes rok trvající modernizace průtahu Libercem na silnici I/35 vstupuje do závěrečné fáze. Přinese ještě větší omezení pro řidiče a cestující než dosud. Během víkendu začínají práce na stavbě průpletového úseku mezi křižovatkami České mládeže a exitem na Jablonec nad Nisou. Vznikne tak několik stovek metrů šestipruhového uspořádání. Omezení mají skončit na konci listopadu.

Zakázka za 20,5 milionu korun navazuje na práce na stavbě nového mostu přes Doubskou ulici a rozšíření průtahu na dalším úseku směrem k exitu na Babylon. Práce provede společnost Eurovia CS. V průpletovém úseku dochází k vzájemnému křížení jízdní dráhy mezi vozidly přejížděním z jednoho jízdního pruhu do druhého v jednom směru. Než šel most přes Doubskou ulici k zemi kvůli špatnému stavu, pruh zde v celé délce chyběl. Docházelo zde tak při napojování aut z ulice České mládeže k řadě kolizních situací. Nyní povede v podstatě až ke sjezdu k Babylonu.

Práce se kvůli velkým vysokým nákladům nakonec nedotknou opěrné stěny. Kvůli splnění normové šířky dojde jen k úpravám její části. Pracovat se bude i ve středovém dělícím pásu.

Nájezd přes Hodkovickou

Z pohledu řidičů na průtahu se nic zásadního v omezení během stávající stavby mostů s rozšiřováním silnice nezmění, dojde jen k posunu začátku převedení dopravy do druhého jízdního pásu o pár stovek metrů blíže ve směru od Turnova. Zásadnější komplikací je nájezd od Ještědu po ulici České mládeže ve směru na Děčín. Několik měsíců bude zcela uzavřen.

Řidiči z tohoto směru budou muset využít pro cestu na silnici I/35 jinou trasu a lze tak očekávat zahuštění provozu na dalších nájezdech. Objízdná trasa vede z ulice České mládeže na ulici Hodkovickou směr ul. dr. M. Horákové a Košická a nájezdem na I/35 před tunelem nebo po Hodkovické proti směru jízdy na Děčín k nájezdu u Makra. Tato varianta je sice na první pohled delší, vzhledem k častým kolonám na první trase u Poštovního náměstí se však může ukázat jako rychlejší.

Objízdné trasy pro nájezd na I/35 v Liberci z ulice České Mládeže.   Foto: ŘSDÚsek I/35 v Liberci, který projde rozšířením (modře). Foto: OpenStreeMap.orgPráce na rozšiřování průtahu Libercem na silnici I/35, stav v červnu 2023. Foto: ŘSDPráce na rozšiřování průtahu Libercem na silnici I/35, stav v červnu 2023. Foto: ŘSDPráce na rozšiřování průtahu Libercem na silnici I/35, stav v červenci 2023. Foto: ŘSDPohled na silnici I/35 z mostu v ulici České Mládeže směrem na Děčín, kde vznikne průpletový úsek. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz
Tagy I/35 I/35 Liberec Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
6 komentářů