dkv-spojujeme

Mzdy na SŽDC stoupnou o 5,5 %, zaměstnanci dostanou bonus 9 tisíc korun

Sněhová fréza SŽDC. Autor: SŽDCSněhová fréza SŽDC. Autor: SŽDC

Největší zaměstnavatel na české železnici přidá od ledna zaměstnancům 5,5 % k jejich tarifním mzdám. Na nárůstu se dnes dohodli

Největší zaměstnavatel na české železnici přidá od ledna zaměstnancům 5,5 % k jejich tarifním mzdám. Na nárůstu se dnes dohodli zástupci odborářů a Správy železniční dopravní cesty.

Druhá změna kolektivní smlouvy počítá s nárůstem tarifních mezd o 5,5 % a zároveň se zvýšením motivačních složek mzdy (výkonová odměna, zvláštní odměna, osobní příplatek). Dojde také k navýšení některých příplatků nad rámec zákoníku práce.
 
S ohledem na nutnost zvýšit atraktivitu zaměstnání u SŽDC na trhu práce došlo k navýšení náborového příspěvku pro nejvíce nedostatkové profese,“ řekla mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová. Jde například o pozice elektromontér pevných trakčních a silnoproudých zařízení, návěstní technik, výpravčí a zaměstnanec s licencí strojvedoucího.

Kromě lednového zvýšení mezd dostanou zaměstnanci ještě mimořádnou odměnu 9 tisíc korun ve výplatě za listopad. 

Loni odboráři s vedením státní organizace, která zaměstnává přes 18 tisíc lidí, dohodli růst mezd o 4,4 %. Na Českých drahách a u ČD Cargo zatím kolektivní vyjednávání probíhají. 

Tagy kolektivní smlouva SŽDC navýšení mezd 2019 SŽDC Správa železniční dopravní cesty
61 komentářů