Mezi Mostem a Litvínovem opět nejezdí tramvaje, důvodem je vykolejení

Pracovní tramvaj mezi Mostem a Zálužím. Foto: DP měst Mostu a LitvínovaPracovní tramvaj mezi Mostem a Zálužím. Foto: DP měst Mostu a Litvínova

K obnově provozu by mělo dojít v pondělí.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova musel tento týden zastavit tramvajový provoz na tramvajové trati mezi oběma městy v úseku Záluží – Most. Důvodem je její poškození, ke kterému došlo po vykolejení tramvaje. V úseku jezdí náhradní autobusy.

Došlo zde k závadě na kolejovém svršku v místě křížení pozemní komunikace a tramvajové tratě u zastávky Most, rozcestí Kopisty. Důsledkem toho bylo vykolejení tramvaje,“ uvedl dopravní podnik na svém facebookovém profilu.

Dopravce jako příčinu problému vidí i velké zatížení silnice I/27. „Toto místo je extrémně zatížené kamionovou dopravou a trpí následky nefungujícího odvodnění přilehlé silnice I/27, na které jsme opakovaně vlastníka upozorňovali,“ uvedl dopravní podnik. Tramvaje jezdí jen mezi Litvínovem a Zálužím, zbytek je nahrazen autobusy.

Během dneška začala na místě oprava. K obnově provozu má dojít v pondělí ráno.

Tramvaje mezi Mostem a Litvínovem začaly jezdit po dvouleté pauze letos na jaře. Důvodem výluky byly práce na kompletní modernizaci úseku Záluží – Litvínov. Kdy začne oprava zbývající části trati není zatím jasné.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova Most - Záluží
7 komentářů