Hlavní tah z Turnova do Liberce čeká nové omezení kvůli opravám mostu

Silnice I/35 u Žďárku. Foto: Google Street ViewSilnice I/35 u Žďárku. Foto: Google Street View

Jde o mosty z roku 1994.

Řidiče a cestující na silnici I/35 mezi Turnovem a Libercem čekají další měsíce omezení provozu. Kromě dokončované modernizace průtahu v Liberci v pondělí vypukne nová oprava v místě přezdívaném „Paceřák“. Půjde o opravu povrchu a mostů ve Žďárku. Místem denně projede 28 tisíc aut.

Pro řidiče bude oprava znamenat provoz pouze v jednom jízdním pásu. Dojde k uzavření jízdního pásu ve směru na Liberec, obousměrný provoz bude veden v jízdním pásu ve směru na Prahu. „Stavební práce v tomto úseku plánujeme dokončit do konce listopadu a na jaře příštího roku budeme pokračovat na druhém mostě v opačném směru,“ uvedlo ŘSD.

Zakázku na opravu získala za 46,5 milionu korun bez DPH společnost Eurovia CS. Dojde k opravě obou mostů, které vedou přes obecní komunikaci do části Zlatá Hvězda. Jde o mosty postavené v roce 1994.

ŘSD jako důvod opravy uvádí poruchy krytu vozovky, netěsnost mostních závěrů a porušenou izolaci v místě dilatace mostu. „Během stavby dojde ke kompletní výměně mostního svršku včetně vybavení a zhotovení nové izolace mostovky. Na základě výsledků diagnostického průzkumu, jsme rozhodli o demolici závěrné zídky, abychom mohli provést sanaci kotev, kotevních oblastí a příčníků. Závěrné zídky včetně křídel a přechodové oblasti pak obnovíme,“ uvedlo ŘSD.

Tagy Eurovia CS I/35 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
2 komentáře