Finský výrobce vlaků přebírá jméno po české matce, nově bude Škoda Transtech

Finská společnost Transtech patřící do skupiny Škoda Transportation změnila název na Škoda Transtech. Ke změně názvu jediného skandinávského výrobce kolejových

Finská společnost Transtech patřící do skupiny Škoda Transportation změnila název na Škoda Transtech. Ke změně názvu jediného skandinávského výrobce kolejových vozidel dochází poté, co Škoda Transportation získala v květnu v Transtechu i poslední čtvrtinový podíl a zcela jej tak ovládla.

„Dlouhodobým záměrem skupiny Škoda Transportation je konsolidovat svojí pozici na západoevropských trzích. Je to rovněž záměrem nového vlastníka, mezinárodní investiční skupiny PPF,“ uvedl šéf plzeňské Škody Petr Brzezina. Sídlo společnosti Škoda Transtech zůstává v Oulu, výrobní provozy jsou v Otanmäki. Prodejní úsek a technické služby jsou umístěny v Helsinkách.

Aktuálně Škoda Transtech dodává například tramvaje pro Helsinky a Tampere nebo dvoupodlažní vagony pro finskou železnici. Škoda Transtech se bude podílet i na dodávkách tramvají pro německou dopravní společnost Rhein-Neckar-Verkehr (rnv) nebo pro Ostravu.

Transtech byl založen v roce 1985. Členem skupiny Škoda Transportation se stal v roce 2015. Poslední čtvrtinu odkoupila Škoda od původního vlastníka, společnosti Sinituote Oy, letos. Škoda se chlubí tím, že finskou společnost za tři roky provedla restrukturalizací a pomohla získat nové zakázky. Počet zaměstnanců Transtechu se zvýšil z 500 na 650, roční tržby přesáhly v přepočtu tři miliardy korun.

English version is available at CEE Transport.

Tagy Finsko ppf Škoda Transportation Transtech
3 komentáře