Druhá nehoda rychlovlaku ICE během tří dnů. Při srážce s regionální soupravou se zranilo šest lidí

Srážka ICE a regionálního vlaku u Reichertshausen. Foto: Integrierte Leitstelle Region IngolstadtSrážka ICE a regionálního vlaku u Reichertshausen. Foto: Integrierte Leitstelle Region Ingolstadt

K boční srážce došlo na výhybce.

Při srážce německého rychlovlaku ICE s regionální soupravou nedaleko Mnichova se dnes zranilo nejméně šest lidí, informovala s odvoláním na policii agentura DPA. Podobná železniční nehoda se odehrála ve středu na severu Německa.

Dnešní nehoda se odehrála u obce Reichertshausen na trati mezi Mnichovem a Ingolstadtem ve spolkové zemi Bavorsko. Podle předběžných zpráv policie utrpělo šest lidí lehká zranění, jejich počet se ale může ještě zvýšit, uvedla policejní mluvčí. Traťový úsek podle ní byl uzavřen, záchranné složky jsou na místě ve velkém počtu.

Rychlovlak ICE s 550 cestujícími narazil do prázdné motorové jednotky, nikdo nebyl zraněn

Podle deníku Süddeutsche Zeitung, který se odvolává na informace z policejního prezidia, se srazily na výhybce souběžně jedoucí vlaky, přičemž souprava ICE vykolejila.

Podobná nehoda se v Německu odehrála ve středu, když na trati mezi Hamburkem a Brémami narazila souprava ICE do stojícího regionálního vlaku. Nikdo z 550 cestujících se tehdy nezranil.

Srážka ICE a regionálního vlaku u Reichertshausen. Foto: Integrierte Leitstelle Region Ingolstadt Srážka ICE a regionálního vlaku u Reichertshausen. Foto: Integrierte Leitstelle Region Ingolstadt
Tagy Deutsche Bahn srážka vlaků
32 komentářů