DPP přidá do dalších tramvají sčítače cestujících

Nová generace modernizovaných tramvají T3R.PLF. Foto: Daniel Šabík / DPPNová generace modernizovaných tramvají T3R.PLF. Foto: Daniel Šabík / DPP

Rámcová smlouva počítá s instalací do tří typů tramvají.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přidá do až 88 tramvají sčítací rámy cestujících. Ty mají organizátorovi dopravy i samotnému dopravnímu podniku pomoci poskytnout relevantní data o obsazenosti jednotlivých spojů a linek.

Zakázku v hodnotě 14 milionů korun získala společnost Abirail CZ, vyplývá z dokumentu na profilu zadavatele. V soutěži porazila společnost One System.

DPP novou zakázkou může více než zdvojnásobit počet tramvají s touto technologií. Aktuálně se sčítači jezdí 75 tramvají 15T. Nově může být osazeno 35 vozů T3R.PLF, 20 vozů KT8N2 a 33 vozů 15T. Jde o rámcovou smlouvu, ve které je stanoven maximální počet vozidel. Podle aktuálního vyjádření DPP je v první objednávce zasmluvněna instalace do 8 vozů KT8N2, 20 T3R.PLF a 33 15T. Instalace proběhne příští rok.

Technologie bude montována do horní části dveřního prostoru, vítěz zakázky zabezpečí kompletní instalaci včetně homologace.

Sčítací technologie bývají často u novějších vozidel veřejné dopravy součástí výbavy poptávané dopravci. Umožňují získávat přesná data o vytíženosti spojů, která pomáhají při plánování výkonů.

Tagy Abirail CZ Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp počítání cestujících sčítání cestujících
15 komentářů