DPP nechá u Škody Transportation opravit tři tramvaje po nehodách za 45 milionů korun

Srážka tramvají křižovatce ulic Bělehradská, Šafaříkova a Bruselská v Praze 2. Foto: PolicieSrážka tramvají křižovatce ulic Bělehradská, Šafaříkova a Bruselská v Praze 2. Foto: Policie

Do opravy míří i tramvaj poškozená v roce 2017, která od té doby nevyjela

Škoda Transportation opraví Dopravnímu podniku hl. m. Prahy celkem tři tramvaje 15 T, které jsou odstavené kvůli poškození při dopravních nehodách.

DPP minulý týden uzavřel tři smlouvy s výrobcem na opravy, které mají v součtu hodnotu 45 milionů korun bez DPH. Náklady na opravu má DPP zaplatit z pojistky.

Nejdražší bude oprava tramvaje číslo 9341, která vyjde na 20,9 milionu korun bez DPH. Jedná se o tramvaj, která bude den před Štědrým dnem bude mimo provoz tři roky. K nehodě došlo 23. prosince 2017, do tramvaje narazil zezadu jiný vůz. Nehoda nevypadala příliš dramaticky, došlo ale k velkému poškození skříně.

Na opravu míří i vůz 9445, který byl jednou z posledních dodaných tramvají Škody do Prahy. Mimo provoz je od prosince loňského roku, kdy byl poškozen při srážce dvou tramvají u I. P. Pavlova.

Na opravu jde také tramvaj číslo 9327, která je mimo provoz od 4. dubna 2019, kdy došlo ke srážce s osobním automobilem.

DPP v minulosti ustoupil od oprav některých příliš poškozených tramvají, nechal je raději jen na náhradní díly.

Tagy 15T Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp opravy tramvají Škoda Transportation Top Tramvaj 15T
19 komentářů