Střet tramvají na Vinohradech si vyžádal lehká zranění

Srážka tramvají křižovatce ulic Bělehradská, Šafaříkova a Bruselská v Praze 2. Foto: PolicieSrážka tramvají křižovatce ulic Bělehradská, Šafaříkova a Bruselská v Praze 2. Foto: Policie

Na křižovatce ulic Bělehradská, Šafaříkova a Bruselská v Praze 2 se dnes kolem 14:00 střetly tramvaje. Obě soupravy po nárazu

Na křižovatce ulic Bělehradská, Šafaříkova a Bruselská v Praze 2 se dnes kolem 14:00 střetly tramvaje. Obě soupravy po nárazu vykolejily, informovala policejní mluvčí. Podle záchranářů se při nehodě lehce zranilo sedm lidí. Příčinou nehody je pravděpodobně špatně přehozená výhybka, uvedla na twitteru společnost Ropid, která organizuje veřejnou dopravu v hlavním městě a okolí. Kvůli nehodě byl do 16:30 obousměrně přerušený provoz z náměstí I. P. Pavlova do Nuslí.

Na místě nehody zasahují všechny složky záchranného systému. „Na místo jsme vyslali dvě záchranářské posádky a inspektora,“ uvedla na twitteru záchranná služba. Podle prvotních informací se při nehodě lehce zranili čtyři děti a jeden dospělý člověk.

Ulice Bělehradská a Rumunská jsou kvůli nehodě uzavřeny. Policie proto odklání dopravu.

Tramvajový provoz mezi náměstím I. P. Pavlova a Nuslemi byl obousměrně přerušený. Linka 6 je odkloněna přes Albertov, 11 a 23 přes Čechovo náměstí, kde linka 23 končí.

Na místě nehody zasahovaly všechny složky záchranného systému. Záchranná služby ošetřila jednoho dospělého a šest dětí ve věku od osmi do 10 let. „Všichni utrpěli jen lehká poranění v důsledku pádu při nárazu, u tří dětí se projevila stresová reakce,“ sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

ČTK

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp srážka tramvají
20 komentářů