Dvě havarované tramvaje 14T skončí na díly, opravit je se nevyplatí

Tramvaj 14T. Foto: DPPTramvaj 14T. Foto: DPP

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) ustoupil od plánu opravit po nehodách dvě tramvaje 14T. Firma je použije jako zásobárnu

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) ustoupil od plánu opravit po nehodách dvě tramvaje 14T. Firma je použije jako zásobárnu náhradních dílů.

V jednom případě jde o tramvaj, kterou dříve chtěla firma opravit pod velkou rámcovou smlouvou se Škodou Transportation na opravy tramvají po nehodách.  Nakonec ale k opravě nedojde.

Konkrétně jde o tramvaje 14T: tramvaj s číslem 9127 byla v původní smlouvě na opravu. Už dříve představenstvo rozhodly o likvidaci tramvaje čísla 9164. Ta byla vyřazena už loni v prosinci.

Odhad nákladů na opravu u tramvaje 9127 dosáhl 30 milionů korun. „Z důvodu velkého rozsahu poškození a nerentabilnosti opravy schválilo představenstvo likvidaci tohoto vozu s tím, že z vozu budou vytěženy použitelné náhradní díly,“ potvrdil mluvčí DPP Daniel Šabík. Celkem DPP kvůli nehodám vyřadil už pět tramvají 14T. O tuto tramvaj přišel DPP v únoru 2016, kdy do ní zezadu narazila tramvaj 15T.

Další havarované tramvaje 15T, zejména s větším rozsahem poškození, bude opravovat Škoda Transportation na základě smluvního vztahu mezi DPP a výrobcem. Tramvaje s menším rozsahem poškození si opravujeme sami v Opravně tramvají v Hostivaři,“ dodal Šabík.

Tagy 14T Dopravní podnik hl. města Prahy dpp opravy tramvají Top
49 komentářů