Dozvuky krachu Air Berlin. Insolvenční správce chce až dvě miliardy eur po Etihadu

Dash DHC8 Q-400 v barvách Air Berlin. Foto: Wikimedia CommonsDash DHC8 Q-400 v barvách Air Berlin. Foto: Wikimedia Commons

Více než rok po krachu německých aerolinek Air Berlin získalo celé konkurzní řízení nečekanou zápletku. Insolvenční správce aerolinek podal žalobu

Více než rok po krachu německých aerolinek Air Berlin získalo celé konkurzní řízení nečekanou zápletku. Insolvenční správce aerolinek podal žalobu na společnost Etihad Airways, v které se domáhá zaplacení až dvou miliard eur za vzniklé škody.

Informovala o tom agentura Reuters. Etihad Airways byly s 29 % největším akcionářem v Air Berlin. Ztrátovému dopravci slibovaly velké investice, financování ale krátce po zahájení zastavily. To podle insolvenčního správce vedlo k tomu, že společnost Air Berlin zkrachovala.

K financování se podle názoru správce dopravce ze Spojených arabských emirátů zavázal na rok a půl, jenže slib vydržel jen pár měsíců. Konec posílání peněz vedl k tomu, že Air Berlin začaly rychle vysychat účty, nepomohl ani úvěr od německé vlády a aerolinka v říjnu loňského roku zkrachovala.

Pro Etihad nepřichází žaloba v ideální chvíli, aerolinka bojuje s velkou ztrátou, musí rušit některé linky. Firma v prohlášení žalobu odmítla a považuje ji za nesmyslnou.

Tagy air berlin Etihad Airways
2 komentáře