Do protipovodňové vany v Ústí nad Labem začala opět téct voda

Zásah hasičů u protipovodňové vany. Foto: Hasičský záchranný sbor Ústeckého krajeZásah hasičů u protipovodňové vany. Foto: Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje

Provoz byl zastaven na zhruba dvě hodiny.

Jen dva dny poté, co Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) oznámilo vyřešení problému s nefunkční technologií zabraňující průniku vody do Přístavní ulice se opět protipovodňová vana zaplnila vodou a zastavila průjezd silnicí.

Oznámili to na svém facebookovém profilu ústečtí hasiči. K uzavření silnice došlo zhruba v 6:30. „Do protipovodňové vany začala opět pronikat voda z důvodu nefunkční technologie v ovládací šachtě. Policie ČR obousměrně uzavřela komunikaci. Naše jednotka úspěšně odčerpala vodu z ovládací šachty, voda pak zmizela i z protipovodňové vany a komunikace je od 8:15 h. obousměrně zprovozněna,“ uvedli hasiči.

Doprava v Ústí kolabovala, protipovodňová vana se zaplnila. Sedimenty i hadr, vysvětluje ŘSD

Nefunkční klapka způsobila zaplavení vany za poslední dva týdny již třikrát. Nefunkčnost klapky podle ŘSD způsobily sedimenty, ale například i hadr, jež mechanismus zacpaly.

Klapka je důležitá pro funkčnost protipovodňové vany, jejímž účelem je umožnit průjezd frekventovanou silnicí pod mostem Dr. Edvarda Beneše i při zvýšení hladiny řeky. Komunikaci zaplavila voda už mezi svátky v závěru roku. Silnice byla zcela uzavřena.

Tagy protipovodňová vana Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Ústí nad Labem
29 komentářů